MENU
IkzoekGod lanceert gebedscursus met predikant Ron van der Spoel

IkzoekGod lanceert gebedscursus met predikant Ron van der Spoel

13 okt

De beweging IkzoekGod.nl lanceert deze week een nieuwe cursus: Bidden. In tien lessen legt de predikant Ron van der Spoel (foto) uit wat bidden is en hoe je naar God kunt luisteren. De cursus is gratis en geschikt voor zowel zoekers als gelovigen, vanuit de overtuiging dat bidden voor iedereen is. "Als je eenmaal ontdekt hoe je écht met Hem kunt communiceren, dan is dat zó heerlijk!'

In tien lessen komen alle aspecten van het gebed voorbij. Van der Spoel staat elke les in een filmpje van enkele minuten stil bij een thema rondom gebed. In de eerste les legt hij uit dat bidden een manier van leven is. Vervolgens komen de thema’s ‘concentreren’, ‘vertrouwen’, ‘doen’, ‘verlanglijstje’, ‘geloven’, ‘Jezus’, ‘Heilige Geest’, ‘verhoring’ en ‘opkomen voor anderen’ aan de orde. De deelnemers worden aangemoedigd deze cursus met een ander persoon te volgen, een zogenoemde ‘e-friend’, om samen te kunnen oefenen en ervaringen te delen.

Verlegenheid over gebed
Met de cursus hoopt IkzoekGod.nl zoekers te helpen voor het eerst contact met God te leggen. Ook willen de makers vragen over het gebed die onder christenen leven te beantwoorden. Van der Spoel constateert dat er in Nederland veel verlegenheid over bestaat. “Hoe vaak bid je? Wanneer wel en wanneer niet? Waarover dan? Wat doe je als je gebed wordt verhoord, of juist niet wordt verhoord? Mensen weten vaak niet hoe ze moeten beginnen. Ik hoop in de cursus antwoord te geven op hun vragen, zodat ze zelf aan de slag kunnen.”

Gebedsleven verrijken
Bewegingsleider Ron de Rover van IkzoekGod.nl ziet uit naar de samenwerking met Van der Spoel. “Zijn wereldwijde betrokkenheid bij biddende gemeenschappen is bekend. Nu bieden wij al jaren verschillende digitale cursussen aan, waaronder ‘WaaromJezus?’ en ‘Vergeven’. We kwamen in gesprek en dat leidde tot deze samenwerking. Ik hoop dat de cursus het gebedsleven van veel mensen zal verrijken; gelovigen én zoekers.”

IkzoekGod.nl
De cursus 'bidden' is een initiatief van het team achter IkzoekGod.nl (onderdeel van Agapč) en valt onder een wereldwijd samenwerkingsverband: Jesus.net. Jesus.net heeft een gezamenlijke internetstrategie. De partners gebruiken dezelfde websites en verwijzen naar elkaar. Inmiddels zijn er 33 taalvarianten beschikbaar. Een (be-)zoeker vindt op de websites informatie over het christelijk geloof, wordt geholpen God te leren kennen en gestimuleerd samen met andere christenen meer over God te ontdekken.

Stichting Agapč
IkzoekGod.nl is onderdeel van de Stichting Agapč. De missie van deze organisatie is dat iedere Nederlanders het evangelie van Jezus Christus hoort, van iemand die leeft in een levende relatie met God.

Datum: 13 oktober 2016
Auteur: Ron de Rover - Agape
Foto: Agape
Website: http://www.agape.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: