MENU
Presentatie cd: Geke zingt met vluchtelingen

Presentatie cd: Geke zingt met vluchtelingen

05 nov

De cd met vluchtelingen ‘Geke zingt met vluchtelingen’ wordt op Urk op zaterdag 26 november gepresenteerd. Deze middag wordt georganiseerd door ZidW (Zingen in de winter) tijdens het middagprogramma.

Naast het zingen van Geke van der Sloot met haar Geke's Tiental zal het vluchtelingenkoor New Life zingen uit het asielzoekerscentrum Groningen. De jaarlijkse kerstsingle van Geke's Tiental wordt deze middag eveneens gepresenteerd. Refrein Kerstsingle 2016: “Nergens oorlog meer of strijd. Dat nooit meer iemand lijdt. Geen angst en eenzaamheid, maar vrede voor iedereen. Dat liefde altijd wint, dit is mijn wens voor kerst dan wordt dit vast het allermooiste feest". Bekijk de video. Dit lied wordt samen gezongen met het vluchtelingenkoor en het aanwezige publiek. U bent voor 26 november uitgenodigd om bij deze bijzondere CD presentatie aanwezig te zijn.

Locatie: Bethelkerk | Adres: Wijk 3 - 3 | Aanvang: 14.00 uur tot 15.00 uur
Leiding: Joost Eijkelenboom | Organist: Hielke van der Meulen | Toegang: Gratis

De nieuwe CD is vanaf zaterdag 26 november verkrijgbaar via www.gekestiental.nl , www.bol.com of te streamen via Spotify, iTunes e.d. en is vanaf heden te reserveren via: info@gekestiental.nl

Na haar 35-jarig jubileum op 5 september 2015 besloot Geke van der Sloot, samen met haar Zangschool Geke`s Tiental, te gaan zingen in noodopvangcentra voor asielzoekers. De schok van wat ze daar aantroffen en de sobere opvang van vluchtelingen in ons land was groot en daarop besloot Geke meer te doen en ook SAMEN te gaan zingen met asielzoekers.

Haar leerlingen verzamelden honderden knuffels in voor asielzoekerskinderen en die knuffels werden tijdens de optredens in de noodopvang uitgedeeld. Geke maakte samen met de vluchtelingenband uit de koepelgevangenis Arnhem (noodopvang) Repaired fade out en met de Syrische zanger en vluchteling Shadi Asaad Albakri en met asielzoekerskinderen uit het AZC Luttelgeest de CD ‘We Are The World".

Deze CD is mede bedoeld een platvorm te maken voor de artiesten onder de vluchtelingen, om ze in Nederland een nieuw podium te geven. Vaak is alles hen ontnomen, behalve de kunst om muziek te maken. Als je muziek maakt, vallen verschillen weg. Dan ben je mens met de mensen.

Voor Geke is deze CD een resultaat van een jaar zingen voor en met vluchtelingen. Geke's Tiental bezocht o.a. de opvangcentra in Leeuwarden, Emmen, Arnhem, Luttelgeest, Dronten, Lelystad. Zangschool Geke.s Tiental o.l.v. Geke van der Sloot.

Geke geeft kinderen de gelegenheid zangonderwijs te krijgen op Urk, omdat in onze samenleving zangonderwijs geen automatisme is. De kinderzang van Geke's Tiental kan in onze verharde samenleving een moment van rust en relativering zijn en daarom doet Geke's Tiental mee aan deze productie met vluchtelingen ‘We Are The World’: "Wij zijn de kinderen van deze wereld, wij kunnen door te geven de dag wat lichter maken".

Datum: 5 november 2016
Foto: Luuk Schudde
Website: http://www.gekestiental.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: