MENU
HGJB organiseert predikantenlunches

HGJB organiseert predikantenlunches

09 nov

De HGJB organiseert binnenkort predikantenlunches om met predikanten na te denken over het jeugdwerk. Predikanten worden van harte uitgenodigd om een lunch bij te wonen. Naast een heerlijke lunch, staan inhoudelijke verdieping vanuit de theorie, bespreking en concretisering naar de eigen context op het programma.

De HGJB signaleert een tendens onder jongeren om zich steeds minder te binden aan de plaatselijke kerkelijke gemeente. Jeugdverenigingen worden steeds minder bezocht, of uitsluitend door hoogopgeleide jongeren die ook trouw de catechese volgen. Sluipend dreigt een grote groep 16+ uit de kerk te verdwijnen. Tegelijkertijd constateert de HGJB dat de huidige generatie jongeren op zoek zijn naar zingeving.

Vorig jaar heeft de HGJB tijdens predikantenlunches met predikanten gesproken over het uitstellen van belijdenis doen. In de gesprekken is toen ook verkend op welke manier de cultuur en ontwikkeling van jongeren hierbij een rol spelen. Het afgelopen jaar heeft de HGJB dit verder onderzocht onder jongeren, leidinggevenden en collega-predikanten. Graag wil de HGJB onze bevindingen met predikanten delen.

De predikantenlunches worden op diverse plekken georganiseerd: Reeuwijk (15 november), Gorinchem (16 november), Veenendaal (18 november). In januari volgen de lunches in Klaaswaal (23 januari), Zwolle (25 januari) en Zeist (24 of 26 januari). De lunches duren van 12.00 tot 14.00 uur. Er zijn geen kosten aan de lunch verbonden. In verband met de organisatie en inkopen stellen we het op prijs als u zich even aanmeldt. Dat kan telefonisch via 030-2285402 of via de website van de HGJB.

Datum: 9 november 2016
Auteur: Martin Zeeman
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.hgjb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: