Advocacy Tour met Calev Myers uit Jeruzalem

Van 8 tot 11 december komt de messiasbelijdende jurist Calev Myers uit Jeruzalem naar Nederland voor een aantal spreekbeurten (Advocacy Tour), waaronder een ontmoeting met Nederlandse parlementariërs. Mr. Myers geeft leiding aan het ‘Jerusalem Institute of Justice’ (JIJ), dat o.a. de schending van mensenrechten aan de kaak stelt in de Palestijnse gebieden en Gaza.

Het Jerusalem Institute of Justice zet zich ook in voor de slachtoffers van mensenhandel en prostitutie. Verder strijdt het JIJ tegen de anti-Israëlische boycot en desinvestering beweging (BDS) en komt tenslotte op voor de gelijke behandeling van etnische en religieuze groepen in Israël.

Er wordt een aantal bijeenkomsten belegd om een gebalanceerd christelijk perspectief te bieden op het Israëlisch-Palestijns conflict. Myers zal met name de juridische kant daarvan belichten. Ook zal er veel informatie worden gegeven over wat er werkelijk gebeurt in Israël en de Palestijnse gebieden. De organisatoren beloven dat er ruime mogelijkheid geboden zal worden om met deze messiasbelijdende jurist in gesprek te gaan (Q&A).

Calev Myers komt op uitnodiging van de christelijke Stichting Comité Gemeentehulp Israël in samenwerking met de Stichting Steun Messiasbelijdende Joden. Beide organisaties zetten zich in om messiasbelijdende (messiaanse) Joden in Israël te ondersteunen.

Tekstschrijver Peter de Bruijne had een uitgebreid interview met hem, dat te lezen is in laatste nummer van CGI GemeenteNieuws en via de link onderaan dit artikel.

Sybe de Vos
© Jerusalem institute of Justice (JIJ)
20-11-2016
Buitenland
https://www.cgi-holland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies