MENU
Martin Brand stopt met spreken in kerken

Martin Brand stopt met spreken in kerken

13 dec

Martin Brand schrijft op z'n website: Ik zal vanaf maart 2017 niet meer elke zaterdag en zondag overal in het land in kerken spreken en zingen. Inmiddels zijn tientallen organisaties daarvan op de hoogte gebracht. Een lastige beslissing die ik wel met volle overtuiging heb genomen. Al zal ik veel kerken waar ik al jaren kom best gaan missen.

Al weer 12,5 jaar ben ik vrijwel elk weekend ‘op pad’ geweest. Ik ben heel dankbaar dat ik, vaak ook samen met mijn muzikale vrienden Jaap Kramer, Henk Doest en de band, honderden optredens en spreekbeurten heb mogen verzorgen. Een geweldig mooie periode waarin ik met vele honderdduizenden mensen iets van Gods liefde mocht delen door liedjes, getuigenis en toespraken. Ik heb genoten van de afwisseling, de dynamiek, het zingen en spreken en ik geloof dat God me op deze manier wil(de) gebruiken. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

Natuurlijk heeft dit hectische rondreizende bestaan met volle agenda ook een keerzijde. Het is erg intensief, soms vluchtig en ook wel vermoeiend. En voor Susanne en inmiddels onze twee kindjes heeft het ingehouden dat we heel ons huwelijk amper een heel weekend vrij hebben gekend. Dat is toch wel een gemis merken we.

Susanne heeft de afgelopen 10 jaar dat we getrouwd zijn zich steeds aangepast aan mijn overvolle weekendschema en dat heeft best veel van haar gevraagd. Misschien te veel zien en voelen we. En ook ik zelf merk dat ik verlang naar iets rustiger vaarwater.

Het is tijd voor een ander ‘seizoen’ merken we allebei. Om gezond te blijven. Ons huwelijk en fijne gezin ook voor de langere termijn prioriteit te geven en meer tijd samen door te brengen. Zeker nu de kindjes al ietsje ouder zijn wordt het weekend steeds belangrijker als ‘rustmoment’ en ‘familietijd’.

Daarom heb ik besloten dat ik de dynamiek van mijn werk naar ‘doordeweeks’ zal verplaatsten en de weekenden (veel) rustiger wil plannen. Ik zal vanaf maart 2017 niet meer elke zaterdag en zondag overal spreken en zingen. Ik zal nog wel blijven spreken in ‘de Basis’, de kerk waar ik al jaren aan verbonden ben en een deel van mijn tijd voor werk. Ik ben onlangs gevraagd om wat meer verantwoordelijkheden op te pakken binnen onze groeiende gemeente en ‘mijn uren-pakketje’ voor de Basis te vergroten. Zowel ‘achter de schermen’ als in de diensten. Ik zal in het nieuwe jaar nog wat meer gaan zingen en spreken in de Basis en meer creatieve taken oppakken. Ik zie daarnaar uit!

Lees meer op de website van Martin via onderstaande link.

Datum: 13 december 2016
Auteur: Martin Brand
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.martinbrand.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: