MENU
Na 40 jaar acteerervaring kon Frederik geen woord meer uitbrengen

Na 40 jaar acteerervaring kon Frederik geen woord meer uitbrengen

22 dec

Van zware, diepe depressies naar een fantastische ommekeer. In het programma ‘Thuis’ op Family7 vertelt acteur Frederik de Groot zijn enerverende verhaal. In zijn openhartige gesprek met Jan van de Bosch komen de moeilijke en de mooie momenten open en bloot op tafel te liggen.

Frederik is zijn hele leven al op een zoek geweest naar de zingeving van het leven. Hij zat nog maar kort bij de toneelschool en opeens was hij verdwenen. Hij ging naar Amerika en India om een New Age goeroe te volgen, maar daarin vond hij alleen maar meer duisternis. Frederik zegt: “op dat moment verliest alles zijn kleur, glans, zijn betekenis”. Bij de geboorte van zijn eerste zoon en eerste kleinzoon raakte Frederik in een depressie, maar bij de geboorte van zijn kleinzoon gebeurde er iets wonderlijks. Toen hij hoorde dat zijn schoondochter en kleinzoon er bijna niet meer waren was de depressie opeens weg.

Op een moment vele jaren later kwam er een ommekeer in zijn leven: “de acteur zou wel even een paar woorden gaan zeggen op een begrafenis, dat mag toch wel na 4 jaar toneelschool en 40 jaar met het vak bezig te zijn, maar ik durfde niet meer. Alles zei nee, nee, nee! Ik ben gaan staan om naar de kansel te lopen en toen riep ik keihard van binnen: Jezus help mij, ik kan en wil het niet meer alleen!”, aldus Frederik de Groot.

Frederik de Groot vertelt op tweede kerstdag openhartig hoe het licht doorbrak in zijn duisternis! Bekijk het in ‘Thuis’, maandag 26 december; 21:00 uur op Family7.
Family7 is te ontvangen via Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 334 e.v.a.

13-delige televisieserie ‘Thuis'
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Jan Corsius, Ans Markus, Henny Huisman, Franca Treur, Gor Khatikyan, Cees Dekker, Emile Ratelband, Don Ceder, Lilly Kok, Kees van der Staaij, Klaas Wilting, Hans van Baalen en Frederik de Groot

Thuis
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Datum: 22 december 2016
Auteur: Family7
Foto: Arend Jan Westerik
Website: http://www.family7.nl/thuis

Dit artikel delen:

Meer nieuws: