MENU
Bescherming voor voorganger die werd belaagd door extremisten

Bescherming voor voorganger die werd belaagd door extremisten

23 jan

Amin, een voorganger van een grote kerk ergens in Zuidoost-Azi, vertelt aan Open Doors dat hij voortdurend doodsbedreigingen krijgt van moslims, vanwege zijn geloof. En keer werd het heel bedreigend toen een jihadist naar hem toe kwam en het uitschreeuwde: Ik ben een gelovige moslim, en ik doe mee in de jihad. Dominee Amin dacht dat zijn laatste ogenblikken op aarde waren aangebroken en reageerde zonder vrees: Dood me maar als je dat moet doen. Hier ben ik.

Toen twee medeterroristen dit hoorden, waren ze stomverbaasd. Nooit hadden ze zon moed en kalmte gezien. Het was alsof God een schild rondom de dominee had geplaatst waar ze niet doorheen konden breken, waarna ze vertrokken zonder de dominee iets aan te doen.

Toen bekend werd dat de Heere hem had beschermd, trok dat vele nieuwe mensen aan naar zijn kerk, onder wie veel voormalige moslims. Mijn plaats is hier, om het Evangelie te verkondigen aan moslim, vertelt hij. Als u van Christus houdt, volg Hem en doe Zijn wil. En als je Christus liefhebt en Hem volgt, hoef je niet bang te zijn.

Dominee Amin organiseert evangelisatietochten om het Evangelie aan moslims te brengen en Bijbels en christelijke lectuur uit te delen. Ook zette hij zendingsscholen op en organiseert hij zomerkampen voor moslimkinderen.

Constant ontvangt hij doodsbedreigingen. Dat drukt hem wel eens terneer, maar onveranderd blijft het zijn verlangen om het Evangelie aan moslims te brengen.

Volgens Open Doors vraagt dominee Amin niet of God de gevaren van hem wegneemt, maar of Hij hem kracht geeft om het Evangelie te blijven verkondigen.

(Bron: Gospel Herald)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 23 januari 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: