MENU
Chris organiseert eerste Dag van het Jeugdpastoraat

Chris organiseert eerste Dag van het Jeugdpastoraat

11 feb

Chris, onderdeel van stichting Chris en Voorkom!, organiseert op zaterdag 1 april a.s. de eerste Dag van het Jeugdpastoraat. Met deze speciale dag wil Chris kerken en gemeenten inspireren en toerusten om werk te maken van de zorg voor kinderen en jongeren. Het is een update voor iedereen die betrokken is bij het kinder- en jongerenwerk en bij pastoraat en nazorg. De dag vindt plaats in de Jonah Gemeente in Ede.

“Soms lijkt jeugdwerk vooral te draaien om flitsende en aansprekende activiteiten. Maar het achterliggende verlangen is om er met aandacht voor ieder kind en iedere jongere te zijn”, zegt Robert Mazier, directeur van Chris en Voorkom!. “Wij willen helpen om dit verlangen concreet te maken in het jeugdpastoraat”.

Chris heeft al decennia kennis en ervaring in het jeugdpastoraat. Te denken valt bijvoorbeeld aan de cursus Kinder- en Tienerpastoraat en het online pastoraat via de chat. Op de Dag van het Jeugdpastoraat kunnen deelnemers zich laten bijpraten over diverse thema’s in het jeugdpastoraat en verschillende aanpakken om dit in eigen gemeenten handen en voeten te geven. Mazier: “Jeugdpastoraat staat niet op zichzelf, het is een deel van het geheel van de gemeente. Daarom is deze dag ook juist interessant voor voorgangers, ouderlingen/oudsten en anderen in de breedte van het pastoraat.”

Naast inspiratiemomenten, interviews en gelegenheid om door te praten met anderen, kunnen deelnemers uit meerdere workshops kiezen die voor het jeugdpastoraat in de eigen kerkelijke gemeente van belang zijn.

Datum: 11 februari 2017
Auteur: Rob van Grondelle
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.chris.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: