Stichting Oekrainezending viert 25-jarig jubileum met feestelijke week

Stichting Oekraïne bestaat in 2017 25 jaar en viert dit jubileum tijdens haar jaarlijkse Oekraïneweek van 5 – 12 maart. De stichting, die namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Gelderland en Flevoland het zendingswerk in Oekraïne coördineert, organiseert tijdens de Oekraïneweek in de lokale kerken diverse activiteiten en ontmoetingen met de uitgezonden predikanten en Oekraïense gasten. Hoogtepunt van de week is de jubileumdag op 11 maart in Barneveld.

De jubileumdag start om 15.00 uur met een inspiratiemiddag. Sprekers uit Nederland en Oekraïne worden daarbij afgewisseld met een interactief workshopprogramma. Om 18.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd in Oekraïense sferen, inclusief kookwedstrijd; aanwezigen kunnen met hun meegebrachte Oekraïnesoep kans maken op een reis naar Oekraïne. De jubileumdag sluit af met een dank- praisedienst die begint om 19.00 uur. Het christelijk koor Hodaya en de Oekraïense gasten werken daaraan mee. De dienst staat in het teken van samen zingen, terugblikken en God danken voor 25 jaar zendingswerk in Oekraïne. Tijdens deze dag wordt ook het jubileumboek ’25 Jaar Oekraïnezending’ gepresenteerd. Het volledige programma van de jubileumdag en Oekraïneweek staat op www.oekrainezending.nl.

Door het jubileum staat de Oekraïneweek dit jaar vooral in het teken van dankbaar terugblikken. “Sinds dominee Martin Nap 25 jaar geleden naar Oekraïne vertrok en aan zijn keukentafel een ‘kitchen seminary’ startte, ontstond er veel moois in Oekraïne; van een eigen seminarie tot nieuwe kerkplantingen en prachtige missionaire en diaconale projecten. We willen God daarvoor danken en doen dat graag samen met alle mensen en kerken die dit werk een warm hart toedragen en ondersteunen”, aldus Wouter Pansier, voorzitter van de stichting.

Oekraïne Zending is het regionale samenwerkingsverband van Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) uit de provincies Gelderland en Flevoland rond zendingsprojecten in Oekraïne. Er wordt hulp verleend bij het kerkelijk opbouwwerk van de Oekraïens Evangelisch Gereformeerde Kerken (UERC) en bij het ondersteunen van hun missionaire werk.

Koos van Loo
Stichting Oekrainezending
25-02-2017
Hulpverlening
https://www.oekrainezending.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies