MENU
Koor Met Hart en Stem zingt voor Roma-onderwijs in Oekraine

Koor Met Hart en Stem zingt voor Roma-onderwijs in Oekraine

15 maa

De Delftse Hervormde Zangvereniging ‘Met Hart & Stem’ o.l.v. dirigent Bas de Vroome organiseert een koor- en samenzangavond op donderdag 30 maart 2017 om 19:30 uur in de Marcuskerk (Ronald Holstlaan 755) in Delft. Rens van der Hee zal enkele solostukken zingen. De toegang is gratis. Er is een collecte bestemd voor het Roma-onderwijs in Oekraïne, een project van stichting HOE (Hulp Oost-Europa).

Stichting HOE helpt sinds 1976 plaatselijke christelijke gemeenten in Oost-Europa om diaconaal bewust te zijn en oog en hart te hebben voor de naaste in nood. Hulp Oost-Europa helpt ook bij gemeenteopbouw, zodat het Koninkrijk van God wordt uitgebreid. Het christelijk onderwijs krijgt ook steun, zodat kinderen worden voorbereid om hun plek in de maatschappij te krijgen.

Collecte
De opbrengst van de collecte is voor het Roma-onderwijs in Oekraïne. Romakinderen hebben vaak slechte vooruitzichten. Stichting HOE probeert een brug te slaan tussen de toestand in de Romakampen en de gewone school. Op de speciale Romascholen wordt een basis gelegd voor sociaal geaccepteerd gedrag, hygiëne, lezen en schrijven. De ongeveer 600 kinderen krijgen ook dagelijks een maaltijd.

Datum: 15 maart 2017
Auteur: Herbert van Daalen
Foto: Met Hart en Stem
Website: http://www.stichtinghoe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: