Feestelijke Jeruzalemdag in Apeldoorn

Zaterdag 25 maart heeft Christenen voor Israël haar eerste van de drie Jeruzalemdagen gehouden in Apeldoorn. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in gebouw 055 op een prachtige locatie in Apeldoorn. De feestelijke Jeruzalemdagen worden door Christen van Israël georganiseerd omdat het dit jaar 50 jaar gelden is dat de stad Jeruzalem weer werd verenigd als één stad.

De stad Jeruzalem kwam na 2000 jaar weer onder Joods bestuur. Onder het gehoor van ruim 600 bezoekers brachten de sprekers prof. Dr. Willem J. Ouweneel en ds. Willem J.J. Glashouwer het belang van het land Israël, de terugkeer van het Joodse volk naar het land Israël, de oprichting van de staat Israël in 1948 en de stad Jeruzalem onder de aandacht van de toehoorders. Hierbij ging prof. Dr. Willem J. Ouweneel in op het aardse en het hemelse Jeruzalem en sprak Willem J.J. Glashouder of het werkelijke bestaan van Israël en de beloften van God voor zijn volk die nog steeds van kracht zijn tot op de dag van vandaag en de komende tijden.

De muzikale omlijsting van het hele gebeuren werd verzorgd door Gerald Troost en band. Zij namen de toehoorders mee in prachtige liederen over de God van Israël en Zijn beloften.

Op de dag zelf was er ruim voldoende tijd voor de bezoekers om elkaar te spreken over het belang van de hereniging van de stad Jeruzalem en dat het Joodse volk weer thuis komt in het aan hun beloofde land.

Er waren verschillende organisaties die hun producten uit het land Israël en hun projecten voor het land Israël onder de belangstelling konden brengen.

Wilt u ook een feestelijke Jeruzalemdag bijwonen, dan kan dat nog op zaterdag 1 april 2017 in de Oosterkerk in Hoogeveen of op zaterdag 29 april 2017 in de Grote Kerk te Dordrecht. Wel graag even van te voren aanmelden via de site van Christenen voor Israël.

Bert Huizing
Foto’s: © Bert Huizing
27-03-2017
Web: www.christenenvoorisrael.nl/jeruzalem/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies