MENU
SGP steunt Europese actie tegen overseksualisering van kinderen

SGP steunt Europese actie tegen overseksualisering van kinderen

10 apr

In heel Europa worden kinderen veel te vaak bloot gesteld aan ongewenste seksuele beelden. De media- en reclamesector moet dit probleem aanpakken. De SGP vindt dat de Nederlandse overheid hierbij niet stil mag zitten en de Europese oproep moet volgen.

De Raad van Europa vraagt lidstaten om met urgentie in actie te komen om de media en reclamewereld tot verbetering te bewegen. Er zijn grote zorgen over het welzijn van kinderen. Kinderen het recht om hiertegen beschermd te worden.

Kees van der Staaij: ‘In de Tweede Kamer mis ik de urgentie voor dit probleem. Rond de invloed van pornografische beelden en blootreclames heeft te lang de naïeve sfeer van flowerpower geheerst. De Raad van Europa heeft groot gelijk als zij stelt dat opvoeders en kinderen hierdoor met een dubbelzinnig verhaal opgezadeld worden.’

De SGP stelt ook schriftelijke vragen over dit probleem. Aan de bewindslieden wordt onder andere gevraagd waarom effectieve sancties na procedures bij de Reclame code commissie ontbreken. Daarnaast wil de partij dat er gesprekken komen met media en reclamesector om een effectieve aanpak tegen seksualisering te ontwikkelen.

Schriftelijke vragen van de leden Van der Staaij en Bisschop (SGP) zijn gesteld aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, welzijn en sport en de minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap.

Datum: 10 april 2017
Auteur: SGP
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: