MENU
Oranje Fonds gaat oorzaken van armoede extra aanpakken

Oranje Fonds gaat oorzaken van armoede extra aanpakken

11 apr

Hoewel Nederland een welvarend land is, leven meer dan een miljoen mensen in armoede, blijkt uit ramingen van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het Oranje Fonds vindt dat de oorzaak van dit probleem moet worden aangepakt en gaat zich daar de komende jaren extra op richten.

Vanaf deze week kunnen organisaties die zich inzetten voor mensen in armoede zich aanmelden voor het programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’ via www.oranjefonds.nl/meedoen.

Uit alle aanmeldingen worden 20 organisaties geselecteerd die in november 2017 starten met het programma. De deelnemers worden vier jaar lang ondersteund met geld, coaching en trainingen. Daarnaast start het Oranje Fonds een campagne rondom armoede om de problemen en oplossingen zichtbaar te maken.

Voor ‘Meedoen, samen uit de armoede’ is het Oranje Fonds op zoek naar bestaande organisaties die de oorzaken van armoede aanpakken. Directeur Ronald van der Giessen: “Wij steunen ook veel stichtingen die de gevólgen van armoede aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken. Deze organisaties kunnen in de komende jaren gewoon bij ons blijven aankloppen voor financiële steun. We vinden het in het programma ‘Meedoen’ echter belangrijk de focus te leggen op het verhelpen van de oorzaak. Zodat mensen in armoede weer volledig kunnen deelnemen aan de samenleving. We gaan de 20 deelnemende organisaties versterken en ervoor zorgen dat ze nog meer mensen bereiken. Zo pakken we het probleem bij de bron aan en kunnen we, zeker op lange termijn, écht wat veranderen aan de armoede in Nederland.”

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Datum: 11 april 2017
Auteur: Oranje Fonds
Foto: Oranje Fonds
Website: http://www.oranjefonds.nl/meedoen

Dit artikel delen:

Meer nieuws: