MENU
CU-SGP: Antisemitische spreekkoren mogen nooit gewennen

CU-SGP: Antisemitische spreekkoren mogen nooit gewennen

10 mei

Afgelopen zondag werd de stad Rotterdam opgeschrikt door het wangedrag van voetbalvandalen. Dit uitte zich onder meer in antisemitische spreekkoren. De Rotterdamse ChristenUnie-SGP fractie wil paal en perk stellen aan antisemitische uitingen en vraagt daarom een debat aan over de aanpak van antisemitische spreekkoren.

Raadslid Setkin Sies: ”Helaas zijn dergelijke haatuitingen al decennia staande praktijk. We moeten er daarom scherp voor waken dat dit niet ‘normaal’ begint te worden.’’

De ChristenUnie-SGP is diep geschokt door de antisemitische uitingen van afgelopen zondag. Sies: “Deze uitlatingen zijn weerzinwekkend. Dat dit drie dagen na de dodenherdenking plaatsvindt maakt het voor de Joodse gemeenschap nog pijnlijker. We herdenken ‘opdat wij niet vergeten’. Des te schrijnender is het dat deze relschoppers daar geen boodschap aan lijken te hebben. Zij moeten zich diep schamen. ”

In het aangevraagde debat wil de ChristenUnie-SGP weten hoe het staat met de aanpak van antisemitische spreekkoren in Rotterdam. Daarnaast wil de partij dat de komende huldiging een echt feest wordt door antisemitische uitingen te voorkomen. Sies: “De overheid moet een stevig moreel signaal afgeven, door antisemitische spreekkoren hard aan te pakken. Wat ons betreft zijn dit ook uitingen die er voor zorgen dat je niet welkom bent bij de finale wedstrijd en een hopelijke huldiging op maandag.”

Datum: 10 mei 2017
Auteur: Joost Schroevers
Foto: Schermafdruk video
Website: http://www.cusgprotterdam.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: