MissieNederland-congres: Stap uit je bubbel


Hoe vertegenwoordig je Jezus in een post-christelijke samenleving? 22 juni 2017 vindt het jaarlijkse MissieNederland-congres plaats in Het Baken, Woerden. Het congres draagt als thema ‘Stap uit je bubbel!’ en speelt hiermee in op de actualiteit van de Westerse samenleving.

‘De samenleving is veranderd en post-christelijk te noemen. Daarbij zien we toenemende polarisatie. Hoe kunnen we daar als kerk een antwoord op bieden?’, stelt Jonathan Zeijl, relatiemanager bij MissieNederland. ‘Het is broodnodig dat we uit onze bubbel stappen.’


Linda van de Kamp

Hoofdspreker tijdens het congres is dr. Linda van de Kamp. Van de Kamp is cultureel antropologe en universitair docent bij de afdeling Sociologie van de Universiteit van Amsterdam. Ze doet op dit moment onderzoek naar stedelijke herontwikkeling met haar onderzoeksproject Yoga, Bingo en Gebed in Stedelijke Vernieuwingsgebieden. Daarnaast is Linda betrokken bij Hoop voor Noord, een multiculturele gemeente in Amsterdam-Noord. Aan de hand van voorbeelden bespreekt Van de Kamp wat we kunnen leren van christenen en niet-christenen die met gezamenlijke initiatieven in eigen buurt of netwerk zoeken naar nieuwe waarden, nieuwe vormen van gemeenschap en naar iets om in te geloven.

Zelf uit je bubbel stappen

Uiteraard worden bezoekers van het congres ook zelf uitgedaagd om uit hun bubbel te stappen, door muziek en een interactief programma. Verder krijgen ook praktijkverhalen een podium en is er tijd om te netwerken.

MissieNederland

MissieNederland (voorheen EA-EZA) is een breed missionair netwerk van honderden christelijke organisaties en plaatselijke gemeenten, negen kerkgenootschappen en vele betrokken individuen. Met gebundelde krachten spannen we ons ten volle in om de Kerk te helpen haar missionaire roeping in èn vanuit Nederland vorm te geven.

Informatie en aanmelden


Het congres vindt plaats op donderdagmiddag 22 juni van 13.30 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor aanmelden en voor meer informatie op www.missienederland.nl/congres

MissieNederland
MissieNederland
15-05-2017
Onderwijs
https://www.missienederland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies