MENU
47e editie Pinksterconferentie trekt 65000 bezoekers

47e editie Pinksterconferentie trekt 65000 bezoekers

05 jun

De 47e editie van de Pinksterconferentie trok verdeeld over het hele weekend 65.000 bezoekers, onder wie ruim 20.500 kampeerders. De jaarlijkse conferentie van Stichting Opwekking vond plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen tijdens het Pinksterweekend, van 2 tot en met 5 juni.

Traditiegetrouw werden tijdens de conferentie ook de nieuwe Opwekkingliederen gelanceerd, die in de breedte van de kerk worden gezongen.

Het thema van dit jaar ‘Gods Geest geeft LEV’ werd door diverse sprekers uitgewerkt in de samenkomsten. Ook in de programma’s voor jongeren, tieners, kinderen en mensen met een verstandelijke beperking stond dit thema centraal. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, meldt dat de organisatie dankbaar en tevreden terugkijkt op de conferentie: ‘Het blijft prachtig om te zien hoe mensen van alle leeftijden, uit alle kerkelijke stromingen en lagen van de bevolking naar de Pinksterconferentie komen om samen Pinksteren te vieren. Vanaf het moment dat de velden volstromen tot de grote uittocht op maandag trekken we samen op als het grote huisgezin van God. En zien we hoe God in dat samen optrekken zijn zegen uitgiet.’

Samen optrekken en God aanbidden
Ontmoeting speelt op de Pinksterconferentie een cruciale rol. Met God, maar ook met elkaar. Oude bekenden treffen elkaar onverwacht bij een koffietentje, gemeentes trekken samen op en versterken hun relaties. Er worden nieuwe vriendschappen gesloten. 'Het is geweldig om met zoveel tienduizenden christenen samen op te trekken. Thuis lijkt het soms alsof we de enige in onze omgeving zijn die geloven. Dat zien we ook bij onze kinderen en tieners. Maar hier merk je dat we met velen zijn. Dat bouwt je op, en dat nemen we mee naar huis' – zegt een bezoeker. Een andere bezoeker: 'De Sing-in op zondagmiddag sla ik geen jaar over. Zo krachtig als we met 45.000 christenen God aanbidden en proclameren dat Hij de Overwinnaar is. En die grote God ziet ook om naar mij. Daar krijg ik kippenvel van…!'

Nieuwe Opwekkingsliederen
Ieder jaar verschijnt met Pinksteren een nieuwe aanvulling op de bundel Opwekkingsliederen. CD 41 bevat elf Nederlandstalige liederen en een Engelstalig lied, die tijdens het Zangfestijn, het opnameweekend in maart, live zijn opgenomen. Van die opnamen is ook een muziek-dvd verschenen, die als bonus bij de cd wordt geleverd. Tijdens de samenkomsten en Sing-in op zondagmiddag zijn de nieuwe liederen volop gezongen en goed ontvangen bij de bezoekers.
De nieuwste cd is vanaf dit weekend te koop via de webwinkel van Stichting Opwekking en de (christelijke) boekhandel.

Collecte
De Pinksterconferentie is gratis toegankelijk; de kampeerders betalen alleen voor hun kampeerplek en de bijbehorende faciliteiten. Het grootste gedeelte van de kosten die de Pinksterconferentie met zich meebrengt, wordt gedekt door de collectes. Ruben: ‘Dat is elk jaar weer een stap in geloof. Als bestuur en directie realiseren we ons terdege dat we ook hierin volledig afhankelijk zijn van Gods zegen. En tegelijkertijd vertrouwen we helemaal op zijn voorziening. Als we dan door het weekend heen van onze afdeling financiën horen hoe gul mensen geven, zijn we God intens dankbaar voor zijn trouw.’ Op zondagavond werd de begroting gehaald. De collecte van maandagochtend komt als altijd volledig ten goede aan zendingsdoeleinden. Deze collecte bracht een fantastisch bedrag op.

Datum: 5 juni 2017
Auteur: Opwekking
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: