MENU
Glenn Kaiser Band met inspirerende blues naar Nederlandse podia

Glenn Kaiser Band met inspirerende blues naar Nederlandse podia

10 jun

Als er één muziekstijl is die met beide benen in de realiteit van het leven staat, dan is het wel de blues. En er zijn weinig artiesten met zoveel levenservaring als Glenn Kaiser; veteraan van de Resurrection Band en nu de spil in zijn eigen Glenn Kaiser Band. De bluesformatie komt voor twee zomeroptredens naar Nederland; op 19 en 20 juli in Zwolle en Dordrecht.

Glenn Kaiser zit al vijftig jaar in ‘het vak’. Een groot deel van die tijd was dat als frontman van de rockformatie Resurrection Band (later REZ); één van de pioniers uit de vroege periode van moderne gospelmuziek. Later profileerde Glenn zich als een singer-songwriter en bluesmuzikant met het hart op de tong. De optredens die hij in Nederland deed samen met Darrell Mansfield en Larry Howard zijn legendarisch.

Het is vandaag de dag eenvoudig te verklaren waarom Glenn Kaiser indruk maakt. Niet alleen zijn verschijning (het voorkomen van een door de wol geverfde ‘biker’) imponeert; ook zijn zelfgemaakte gitaren van sigarenkistjes zijn uniek. Het is echter zijn rauwe stem die je tot in het diepst van je ziel raakt. Kaiser zingt over het leven in al haar facetten: relaties, geloof en de zelfkant van de maatschappij. Dat laatste heeft een speciaal plekje in zijn hart. In zijn thuisstad Chicago zet hij zich al decennia in voor dak- en thuislozen.

In de Glenn Kaiser Band komt het allemaal samen: de liefde voor de blues en klassieke rock, eerlijkheid over het soms harde leven en de hoop op een mooie toekomst. Samen met oud-REZ lid Roy Montroy op bas en Ed Bialach op drums vormt Kaiser een geöliede machine die inmiddels al diverse albums op haar naam heeft staan. Een avond met de Glenn Kaiser Band betekent een blues/rock avond als geen ander, met een schatkist aan ervaring en verhalen waaruit geput wordt. Mis het niet!

Kaarten voor de optredens van de Glenn Kaiser Band zijn te bestellen via www.truetickets.nl.

Glenn Kaiser Band
19 juli 2017 – Hedon, Zwolle
20 juli 2017 – Bonfire, Dordrecht
(Beide concerten beginnen om 20:00 uur)

Datum: 10 juni 2017
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Glenn Kaiser Band
Website: http://www.truetickets.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: