MENU
Verhalenkaravaan met de Samenleesbijbel in Groningen

Verhalenkaravaan met de Samenleesbijbel in Groningen

14 jun

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) organiseert a.s. zaterdag 17 juni een fietstocht met de Samenleesbijbel. Via een fietsroute door de regio Westerkwartier (provincie Groningen) kunnen gezinnen langs diverse plaatsen reizen, waar verhalen uit de Samenleesbijbel tot leven komen.

In de plaatsen Enumatil, Niekerk, Lutjegast en Kornhorn kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders allerlei activiteiten ondernemen, gebaseerd op de Samenleesbijbel. Naast het luisteren naar bijbelverhalen en het zingen van liedjes, zijn er allerlei doe-opdrachten, proefjes en spelletjes.

In Enumatil is de plaatselijke molen het decor voor het verhaal van de weduwe van Sarefat, bij wie het meel niet opraakte. Kinderen en (groot)ouders bakken net als de weduwe koekjes. In Niekerk staat het verhaal van de zaaier centraal en in Lutjegast maken kinderen met natuurlijke materialen hun eigen scheppingsschilderij. Zelf de ark van Noach maken met bijbehorende regenboog kan in de werkschuur in het Curringerveld bij Kornhorn. Hier beleven kinderen hoe groot de ark van Noach in het echt was.

Vorig jaar organiseerde het Bijbelgenootschap de Elfstedentocht met de Samenleesbijbel in Friesland. Hier werden op elf bekende plaatsen op de route van de Elfstedentocht dergelijke activiteiten georganiseerd. Regiocoördinator van het NBG, Mark Koelewijn: “Deze tocht werd enorm gewaardeerd door de deelnemende kinderen en (groot)ouders. Samen ging men aan de slag met de afwisselende spelvormen, verhalen en opdrachten. De Bijbel is een inspirerend boek, maar door aan de slag te gaan met de Samenleesbijbel, komt de Bijbel heel dichtbij, het wordt een echte belevenis. Voor een groep vrijwilligers van het NBG in Groningen was er reden genoeg om de tocht dit jaar in de buurt te organiseren."

Deelname is gratis. Het is naast de fiets ook mogelijk om met de auto van activiteit naar activiteit te rijden. Starten kan overal: deelnemers bepalen zelf waar men start en waar men eindigt. Er kan aan maximaal drie workshops deel worden genomen. Meer informatie en opgeven kan door een mail te sturen naar: nbgwesterkwartier@gmail.com.

Datum: 14 juni 2017
Auteur: Bijbelgenootschap - Mark Koelewijn
Foto: NBG - Rien-Linthout
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl/verhalenkaravaan-samenleesbijbel-groningen/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: