MENU
Geld voor ontwikkelingssamenwerking is geen weggegooid geld

Geld voor ontwikkelingssamenwerking is geen weggegooid geld

19 jun

“Geld voor ontwikkelingssamenwerking is weggegooid geld.” Deze vaak gehoorde mening kan alleen worden weerlegd als glashelder wordt gemaakt wat er precies gebeurd is met onze euro’s. Daarom moet het kabinet duidelijk en systematisch aangeven wat er nu wel en wat er niet is terechtgekomen van de goede bedoelingen. Dat stelde SGP-kamerlid Dijkgraaf bij het overleg met minister Ploumen voor ontwikkelingssamenwerking.

“Ontwikkelingssamenwerking heeft bij veel mensen een slechte naam. Dat is niet terecht, omdat er juist heel veel goed werk wordt gedaan. Daarom wil ik dat de regering de resultaten laat zien. De andere kant van de medaille is dat we óók eerlijk moeten zijn over wat níet goed gaat. Als je dat weet, kun je van je fouten en mislukkingen leren. Dat is essentieel, want het is wel belastinggeld,” aldus Elbert Dijkgraaf.

Ook heeft de SGP een motie ingediend over het optuigen van een ‘SDG-toets’ om te bepalen welke gevolgen beleid en wetgeving heeft voor de allerarmsten, gehandicapten, en andere kwetsbare groepen. Dit om te voorkomen dat wat met het ontwikkelingsbeleid is bereikt, weer te niet gedaan wordt met ander beleid. Coherentie van beleid is essentieel.

Datum: 19 juni 2017
Auteur: SGP
Foto: © Christelijknieuws.nl
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: