MENU
Trans World Radio kiest in strategisch plan voor kern van missie

Trans World Radio kiest in strategisch plan voor kern van missie

26 jun

In zijn eerste strategische plan kijkt Trans World Radio (TWR) vijf jaar vooruit, met bijzondere aandacht voor gesloten landen en volken. De media-organisatie presenteert het strategische plan samen met het jaarverslag over 2016.

Op vijf terreinen maakt TWR strategische keuzes. Zo zet TWR in toenemende mate andere middelen in dan radio, zoals internet en audiospelers. Deze nieuwe positie zal helder gecommuniceerd worden. Ook brengt TWR het aantal landen dat vanuit Nederland steun krijgt, terug van ruim 40 tot 25 om nog krachtiger te kunnen opereren in die landen waar de nood het hoogst is, zoals Noord-Korea en Iran. Daarnaast is de optimale vindbaarheid van de uitzendingen een speerpunt, en streeft TWR naar meer samenwerking met de kerken.

Vanuit financieel oogpunt heeft TWR het vertrouwen om door te groeien. De totale inkomsten voor het werk van TWR bedroegen in 2016 Ä 2.431.109. Dit is 7 % lager dan in het topjaar 2015, met het 50-jarig jubileum. Gezien over meerdere jaren ziet TWR haar inkomsten stijgen.

In 2016 heeft TWR haar activiteiten uitgebreid. Een belangrijke stap was het huren van een eigen pand in Vlaanderen, dat begin 2017 in gebruik is genomen. Inmiddels zendt TWR in het overwegend seculiere BelgiŽ 24/7 christelijke internetradio uit. Tegelijkertijd bood TWR financiŽle steun in de rest van de wereld, zodat nieuwe talen en programmaís werden toegevoegd. Zo is in het verscheurde Kashmir nu de hoop van het Evangelie te horen, in een radioprogramma gemaakt door lokale christenen en betaald door Nederlandse donateurs.

Datum: 26 juni 2017
Auteur: Matthea Vrij
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.transworldradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: