MENU
Groot Nieuws Radio toch langer op de middengolf

Groot Nieuws Radio toch langer op de middengolf

01 aug

Groot Nieuws Radio blijft na 1 september 2017 te horen via de middengolffrequentie 1008 AM. Zendmasteigenaar Novec wilde per 31 augustus stoppen met het doorgeven van Groot Nieuws Radio. Na onderhandelingen is overeengekomen dat Groot Nieuws Radio in ieder geval uit kan blijven zenden tot 1 maart 2018. Directeur Wilfred Hardeman is erg blij met deze verlenging. “Onze luisteraars krijgen de tijd om rustig de overstap te maken naar DAB+.”

Hardeman: “In het komende half jaar wordt onderzocht of het technisch mogelijk is om ook na 1 maart 2018 uit te kunnen blijven zenden via deze mast. Als er geen groot onderhoud nodig is, dan kan de overeenkomst verlengd worden tot uiterlijk 1 januari 2019. Daarna zullen we definitief afscheid gaan nemen van de middengolf.”
Op 4 augustus zal er een inspectie aan de mast plaatsvinden. Daardoor is Groot Nieuws Radio die dag niet te horen via 1008 AM. De uitzending via alle andere kanalen gaat wel door.

Naast 1008 AM zendt Groot Nieuws Radio ook uit via internet en in grote delen van het land via DAB+. Ook is het christelijke radiostation te ontvangen via enkele aanbieders van interactieve televisie.

Groot Nieuws Radio onderscheidt zich van andere radiostations door een christelijk geluid uit te zenden. Er wordt muziek van christelijke artiesten uitgezonden en de boodschap van het evangelie staat centraal'.

Datum: 1 augustus 2017
Auteur: Lucas Kramer
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: