MENU
Strandwacht Liad Basr: Altijd alert in Israel

Strandwacht Liad Basr: Altijd alert in Israel

12 aug

Liad Basr (35), een strandwacht, zag woensdagmorgen bij Haifa iets in zee drijven, zo’n 300 meter uit de kust. Hij ging erheen om poolshoogte te nemen en vermoedde al snel dat het een drijvende bom was. Hij zag draden, verbonden aan een mobiele telefoon en soort buizen, pijpen gevuld met explosieven. Liad bracht snel een groep kinderen in veiligheid, die daar aan het zwemmen was. Hij belde de politie, waarna experts de bom onschadelijk maakten.

Deze kinderen ontsnapten aan een groot drama. Het is een wonder van God. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de bom in hun nabijheid geëxplodeerd zou zijn. De politie vermoedt dat de bom in Libanon in zee is geplaatst, waarna hij naar de Israëlische kust is gedreven.

New immigrants from USA and Canada salute and hold up Israeli flags as they arrive in a special “Soldier Aliyah Flight 2013” on behalf of the Jewish Agency and the Nefesh B’Nefesh organization, at Ben Gurion airport in central Israel, on August 13, 2013.

Uit Amerika en Canada gaan Joodse mensen op Aliyah naar Israel. God brengt Zijn volk thuis. Aanstaande dinsdag arriveert er weer een vliegtuig vol, 233 mensen. Van hen zijn er 68 zogenaamde ‘lone soldiers’ (alleenstaande soldaten), die dienst gaan doen in het Israëlische leger nadat ze het Israëlische staatsburgerschap hebben ontvangen. Zij gaan in hun eentje, hun familie blijft vooralsnog achter in Amerika en Canada. Onder deze groep immigranten bevinden zich verder onder meer 75 kinderen, twaalf tweelingen (6×2) en 26 medici. (Bron: Breaking Israel News)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 12 augustus 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: