MENU
Kameroen verwelkomt het ziekenhuisschip van Mercy Ships

Kameroen verwelkomt het ziekenhuisschip van Mercy Ships

20 aug

Meer dan 3.500 medische operaties gepland tijdens dit eerste bezoek van Mercy Ships aan dit West-Afrikaanse land. Het ziekenhuisschip van de medische hulporganisatie Mercy Ships, de Africa Mercy, is op uitnodiging van de regering van Kameroen de haven van Douala binnengevaren.

Het is voor Mercy Ships het eerste bezoek aan dit West-Afrikaanse land. De bemanning zal de komende tien maanden, tot juni 2018, de allerarmsten tot hulp zijn door het geven van gratis medische operaties en trainingen.
Gratis medische zorg
Streven is om in de werkperiode in de havenstad Douala meer dan 3.500 operaties uit te voeren, zowel bij volwassenen als bij kinderen. In een kliniek aan wal staan minimaal 8.000 tandheelkundige behandelingen gepland. Daarnaast zal het lokale medische personeel getraind worden in moderne geneeskunde en de zorg voor patiŽnten.

Oogoperaties
Mercy Ships opereert mensen die lijden aan ziektes die, door gebrek aan goede medische zorg, ernstige gevolgen hebben. In overleg met de regering van Kameroen is besloten om in deze werkperiode meer nadruk te leggen op oogoperaties. Van deze relatief eenvoudige operatie staan er ongeveer 2.000 ingepland. Daarnaast opereert Mercy Ships mensen met aandoeningen als tumoren, scheefgegroeide benen en hazenlipjes.

Varend dorp
Tijdens de werkperiode van tien maanden in Benin, het vorige land dat het schip bezocht, zijn bijna 2.000 operaties gedaan en werden ruim 1.900 gezondheidswerkers getraind. Aan boord van de Africa Mercy wonen en werken 400 vrijwilligers uit 40 verschillende landen en gaan zoín 50 kinderen naar school. De bemanningsleden op het varende Ďdorpí maken de operaties en trainingen mogelijk en ontvangen hiervoor geen salaris. Ook vanuit Nederland reizen jaarlijks ongeveer 100 vrijwilligers af naar het schip om het medische werk mogelijk te maken.

Datum: 20 augustus 2017
Auteur: Janno Kamphorst
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: