MENU
Gods liefde geeft ons compassie voor mensen met aids

Gods liefde geeft ons compassie voor mensen met aids

03 sep

Het Hope Hospice in Jamaica biedt een thuis aan mensen die leven met hiv en aids. Een team van verpleegkundigen en gespecialiseerd personeel biedt hen hier de noodzakelijke dagelijkse verzorging. Teamleden van de Logos Hope werden uitgenodigd door het bestuur van het huis om de medewerkers een training te geven over een christelijke visie op hiv en aids.

Ben Jones (Verenigd Koninkrijk) vertelt hoe verschillende wereldbeelden de zienswijze op hiv en aids beďnvloeden en vroeg het personeel van het hospice naar hun gedachten over een bijbels wereldbeeld. “Sommige christenen in Jamaica zien een hiv-patiënt als iemand die van zijn huwelijk is afgedwaald en een affaire heeft gehad, en nu gestraft wordt voor zijn zonden”, reageerde een van de medewerkers. “Niet alle christenen hebben dat beeld”, reageerde een andere medewerker. “Als we ons richten op Gods liefde kunnen we mensen met hiv en aids met meer compassie lief te hebben.”

Dr. Silke Arthasana (Duitsland) begeleide de verpleegkundigen en medewerkers tijdens een interactieve oefening genaamd ‘When reality strikes’ - wanneer de waarheid inslaat. De deelnemers werd gevraagd te bedenken hoe zij zouden reageren, of hoe zij zouden willen dat iemand anders zou reageren, wanneer ze zelf hivpositief zouden worden of zouden horen dat een vriend of vriendin deze diagnose zou krijgen. Dit rollenspel hielp de teamleden zich meer en beter inleven in de situatie van en reageren op mensen die de diagnose hiv/aids hebben gekregen.

Deelnemers aan de workshopDe teamleden vonden het bemoedigend om te horen dat er hiv- en aidstrainingen worden gegeven in meerdere scholen en kerken in Montego Bay, en dat de mensen mogelijkheden worden gegeven zich te laten testen op het virus. Hoewel de trainers en de deelnemers erkenden dat er een stigma ligt op zowel het getest worden als het ontvangen van een hivpositief resultaat, was er een unanieme overeenstemming dat openheid en de waarheid over hiv en aids in het licht te brengen de enige manier is om de verspreiding van dit levensbedreigende virus te stoppen.

“We hebben veel geleerd,” reageert een van de medewerkers van Hope Hospice.
“Bedankt, teamleden van de Logos Hope!”

Meer informatie over het werk van Operatie Mobilisatie is te vinden via de link onderaan dit item. Daar is ook uitleg en informatie te vinden over mogelijkheden om zelf actief mee te helpen of financieel een project te steunen.

Datum: 3 september 2017
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: