Eastville bracht de Nashville-sound naar Zwolle

Zaterdag presenteerde Eastville in Zwolle in theater Odeon het eerste concert in de serie ‘All the way home’. Komend weekend staan ze in Gouda en Barneveld. Tijdens het concert werden nummers uitgevoerd van het nieuwe gelijknamige album. Ook diverse songs van het eerdere album ‘All Of This Is Really Me’ van leadzangeres Suzanne van der Velde kwamen voorbij.

De muzikanten van Eastville namen het publiek mee op een muzikale reis. Je hoorde liedjes die je misschien allang vergeten was. Je kon genieten van een avond geweldige muziek in een mooie Nashville-sound. De muziek van Eastville doet denken aan die van Ilse de Lange en The Common Linnets. Bezoekers in Zwolle genoten zichtbaar van de muziek, ook het geluid en de belichting waren indrukwekkend.

Het voorprogramma werd verzorgd door het trio Edward, Will & Kathryn. Oude klassiekers van onder anderen Paul Simon en Fleetwood Mac werden prachtig driestemmig en met akoestische begeleiding ten gehore gebracht. Het nummer Familytree van Venice maakte diepe indruk. Deze jonge talenten zijn leerlingen van Andre Bijleveld.

Het concert van Eastville zat vol onvervalste Nashville-sound. Met zijn fascinerende spel op dobro en pedalsteel wist Ron de la Bey de muziek samen te smelten tot een prachtig geheel. Ron is al sinds 1981 actief op steelguitar en speelde in diverse countryformaties en gospelbands.

Suzanne van der Velde is een Nederlandse zangeres, die zowel onder de artiestennaam Susanna Fields als onder haar eigen naam optreedt. Voor haar debuutalbum All Of This Is Really Me uit 2005 schreef zij de meeste nummers met Minco Eggersman en René de Vries, die ook het album produceerden. Suzanne heeft meegewerkt aan talloze muziekprojecten, in Nederland en ook veel daarbuiten. Fields is sinds 2003 getrouwd met tv-presentator Manuel Venderbos, met wie zij twee kinderen heeft.

Suzanne vertelde tijdens het concert over haar eerste ervaringen met de gospelmuziek. Haar ouders hadden een christelijke boek- en muziekwinkel, en tussen de lp’s in de winkel vond Suzanne platen van Larry Norman, Julie Miller en anderen. Die muziek sprak haar aan. De nummers draaide ze eindeloos op haar kamer en ze ging ze ook enthousiast meezingen. Het nummer All the way home van Larry Norman was een van haar favorieten. In Nederland dankt Norman zijn bekendheid voor een groot deel aan verschillende optredens op het Flevo Festival.

Toen Larry in de jaren 90 in Nederland was en hartproblemen kreeg, organiseerde men spontaan een benefietconcert om geld in te zamelen voor de hoge medische kosten die Larry (in Amerika) zelf moest bekostigen. Suzanne en haar broer waren van de partij en zongen het nummer All the way home op het podium terwijl Andre Bijleveld hen begeleidde op hammond. Andre: ‘Toen ik Suzanne prachtig hoorde zingen dacht ik: die dame moeten we in de gaten houden.’ In feite was dit optreden het begin van de muzikale carrière van Suzanne.

De muzikanten van Eastville hebben ruimschoots hun muzikale sporen verdiend. De paden hebben elkaar geregeld gekruist in de (inter)nationale muziekscene. Maar toch was er nog één droom niet vervuld: met elkaar de studio in. Na vier jaren muziekmaken en ontmoetingen is het er toch van gekomen, mede door het initiatief van Arend Jansen (gitaar).

De sfeer van de intense studiodagen is vastgelegd in 10 prachtige songs. Muziek waarmee o.a. leadzangeres Suzanne is opgegroeid, kreeg nieuw leven ingeblazen. Denk aan liedjes van Larry Norman, Julie Miller en Over The Rhine.

Het publiek in Zwolle heeft genoten van een avond geweldige muziek en bijzondere verhalen.

Eastville is:

Suzanne van der Velde – vocals
Andre Bijleveld – hammond
Denise Brand – piano & vocals
Arend Jansen – gitaar
Mark Dekkers – bas & contrabas
Wilkin de Vlieger – drums
Ron de la Bey – dobro en pedalsteelguitar

Eastville in concert: All The Way Home

Zaterdag 30 september Zwolle
Vrijdag 6 oktober Gouda
Zaterdag 7 oktober Barneveld

Redactie christelijknieuws.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
01-10-2017
Web: www.eastvillemusic.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies