MENU
Duizenden rugtassen uitgedeeld in Oost-Europa

Duizenden rugtassen uitgedeeld in Oost-Europa

11 okt

Glimlachen op het gezicht, duimpjes omhoog en vooral: rugtassen op de rug. Na de Rugtassenactie die Zending over Grenzen in de maand augustus uitzette, zijn inmiddels duizenden rugtassen aan kansarme kinderen in Oost-Europa uitgedeeld.

Cristian in RoemeniŽ is bijvoorbeeld een van de begunstigden. Zijn ouders zijn straatarm en zoeken dagelijks op de vuilnisbelt naar verkoopbaar materiaal om rond te komen. Meestal slagen ze daar niet in, waardoor Cristian en zijn broers en zussen regelmatig met honger naar bed gaan. Geld voor schoolmateriaal is er al helemaal niet.

Niet stoppen met school
De kans was dan ook groot dat Cristian met school moest stoppen, omdat hij zonder materialen als pennen, schriften en linialen niet mee komt in de klas. Maar gelukkig kreeg hij via Zending over Grenzen een goedgevulde rugtas, waarmee hij zeker een schooljaar voort kan. Onderwijs is de manier voor kinderen zoals Cristian om een betere toekomst op te bouwen.

Schoolmateriaal blijft nodig
De exacte cijfers van de Rugtassenactie zijn nog onbekend, wel kunnen we zeggen dat inmiddels enkele duizenden rugtassen verspreid zijn in de zes Oost-Europese landen waar we werken. Ook de rest van het jaar blijft Zending over Grenzen alert op kinderen die schoolmateriaal nodig hebben. Uw bijdrage aan deze actie blijft dan ook zeer welkom.

Datum: 11 oktober 2017
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: