MENU
Ontvoerd meisje in Egypte na 92 dagen bevrijd

Ontvoerd meisje in Egypte na 92 dagen bevrijd

10 okt

De 16-jarige Marilyn is op 30 september door de politie gevonden en bevrijd uit de handen van haar ontvoerders. Twee mannen zijn opgepakt. Taha en zijn broer Gaber ontvoerden het christelijke meisje op 28 juni. Ze wilden haar bekeren tot de islam en daarna uithuwelijken of verkopen.

Drie maanden lang waren Marilyns familie en haar priester Boutros Kalaf op zoek. De politie werkte in eerste instantie niet mee. “Toen we ontdekten dat Marilyn werd vastgehouden in de stad Tiende Ramadan, was de lokale politie bereid om te helpen. Ze arresteerden de twee ontvoerders en bevrijdden Marilyn”, zegt priester Kalaf.

Volgens de priester is Marilyn niet goed behandeld tijdens haar ontvoering. “Ze is zeer blij om weer terug bij haar familie te zijn”, zegt hij. “We danken God voor het beantwoorden van onze gebeden. Ook danken we de agenten die hebben geholpen bij de vrijlating van onze dochter.”

Elk jaar worden tientallen christelijke meisjes in Egypte ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam. Nooit eerder was het aantal zo hoog als nu. De meeste families zien hun dochters nooit meer terug. Een van de redenen is dat de politie weinig doet om ze terug te halen. Agenten worden soms zelfs door ontvoerders betaald om mee te werken.

Datum: 10 oktober 2017
Auteur: Open Doors
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: