MENU
Inspirerende verhalen over managers met een missie

Inspirerende verhalen over managers met een missie

23 okt

Hoe kun jij als christelijke ondernemer bijdragen aan een betere wereld, een goed doel, een rechtvaardiger samenleving? Sus je je geweten door periodiek wat geld over te maken naar een hulporganisatie en koop je daarmee verdere verplichtingen af?

Moet je radicaal je baan opzeggen en naar donker Afrika verkassen om daar AIDS/HIV slachtoffers te gaan helpen? Of doneer je regelmatig aan de buurtvereniging of de voedselbank?

Laat je inspireren hoe ondernemers al dan niet vanuit hun Christelijke levensovertuiging aan de slag zijn gegaan voor hun vastgelopen naaste, die soms wel 6.000 kilometer verderop woont.

Gerrit Grievink, directeur van Focusplaza en Managers met een Missie wil ondernemers in Nederland motiveren en inspireren om een verschil te maken. Tijdens een inspirerende bijeenkomst op dinsdag 7 november in De Basiliek in Veenendaal wordt duidelijk dat er geen grote investering nodig is om als ondernemer rijker te worden. En dat het daarbij niet uitmaakt of je zondag's wel of niet in de kerk zit.

Ondernemers en managers laten zich op 7 november inspireren door het aansprekende praktijkverhaal van Joep Langen, een enorme Koeckebacker, die commercieel en ideŽel op een unieke wijze aan elkaar wist te verbinden. Of door de visionaire Oegandese pastor en leider Fred Sekyewa die een unieke brug wist te slaan tussen ondernemers in Nederland en kansarme gezinnen in Afrika. En daarover ook een verrijkend boek schreef.

En minstens zo inspirerend is het verhaal van AH vastgoedmagnaat en multi-franchiser Hans Greveling die als zeer succesvolle ondernemer veel tijd en geld steekt in initiatieven die de allerarmsten helpen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Auteur en leiderschapspecialist Henk Jan Kamsteeg onthult die avond aan de hand van actuele managementliteratuur in een gesproken column dat het pakken van Ďpure winstí dichtbij huis en bij jezelf begint.

Een avond waar commercieel & ideŽel hand in hand gaan. Handige wetenswaardigheden maar ook gave verhalen van mensen die weten dat de waarde van ons leven niet bepaald wordt door wat we voor onszelf doen, maar juist door wat we voor anderen doen. Het inspiratiecongres is niet alleen voor grote bedrijven, maar met name ook voor het mkb en de zzp-er.

Grievink: ,,Wij gooien een steentje in de vijver in de hoop dat er snel mooie cirkels zichtbaar zullen worden. Dat nog meer ondernemers en bedrijven een stukje van onze welvaart gaan delen. Niet vanuit commercieel MVO-beleid of omdat anderen het zeggen, maar vanuit een intrinsieke motivatie om de wereld een klein stukje eerlijker te maken. Daar word je zelf ook rijker vanĒ.

Datum: 23 oktober 2017
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.managersmeteenmissie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: