MENU
Wim Pols komt met opmerkelijk kerstalbum

Wim Pols komt met opmerkelijk kerstalbum

03 nov

Na bijna 50 jaar muziek maken komt zanger en liedjesschrijver Wim Pols met een opmerkelijke kerst CD: The Christmas Gift. Opmerkelijk, omdat hij daarop niet te horen is met zijn vrienden van de Country Trail Band of de Senior String Band, met wie hij al zo lang en nog steeds met veel plezier samenwerkt. Bijna alle instrumentale en vocale partijen zijn ingevuld door John en Nienke Geuzinge-Havinga uit het Drentse Bovensmilde.

Gevoel voor herkennen talent
Wim heeft door zijn jarenlange radiowerk bij de EO en Groot Nieuws Radio en zijn ervaring als zanger, schrijver en producer een feilloos gevoel voor het herkennen van talent. “Een paar jaar geleden ontmoette ik John en Nienke bij een live radioprogramma in Gouda”, zegt hij. “Ik was onder de indruk van hun talent en het waren ook nog eens heel aardige mensen. Daarna heb ik meegewerkt aan twee kerst verzamelalbums, die zij produceerden. Het resultaat daarvan beviel me zo goed, dat ik hun heb gevraagd dit kerstalbum te arrangeren en produceren.”

Kerstboodschap blijft verwonderen en inspireren
The Christmas Gift is de derde volledige kerst CD van Wim. “De boodschap dat God zo van ons houdt dat Hij Zijn Zoon naar de aarde stuurde om ons te verlossen van zonde en ons een eeuwig leven te bieden, blijft me verwonderen en inspireren. Ik had een aantal nieuwe liedjes klaar die ik wilde opnemen samen met een paar mooie songs van een album dat we bijna 20 jaar geleden maakte, maar dat niet meer verkrijgbaar is.”

Vier bijzondere covers
Om het album te completeren, koos Wim vier bijzondere covers. De titelsong is een lied dat Wim lang geleden kreeg van Dan Washburn, toen zanger van de Canadese band South Mountain. Het gaat over het verlies van een dierbare die er met Kerst niet mee bij is. De song kreeg voor Wim een speciale betekenis omdat zijn moeder tijdens het maken van het album overleed. ‘Christmas in the trenches’ is een juweel van een song van de hand van John McCutcheon over een waar gebeurd verhaal toen tijdens de Eerste Wereldoorlog Duitse en Engelse soldaten uit de loopgraven kwamen om samen Kerst te vieren. Het mooie verhalende lied ‘The gift’ van Stephanie Davis en de duetsong ‘New star shining’ van John Hall completeren het album.

Nashville sound
Muzikaal gezien is The Christmas Gift waarschijnlijk een van de meest bijzondere producten die Wim in zijn lange loopbaan heeft afgeleverd. “John en Nienke zijn niet alleen muzikaal heel getalenteerd”, zegt Wim. “Ze hebben ook een enorme drive om in hun studio een geluid te creëren dat klinkt zoals de albums die uit de topstudio’s in Nashville komen. Ik denk dat ze daar met dit album in zijn geslaagd. Ze hebben mij gestimuleerd om als zanger het beste van mezelf te geven en zo samen een CD te maken waarop we allemaal trots zijn.” Op de Christmas Gift is wel een van de muzikanten van de Country Trail Band te horen. Gideon van Buitenen zorgde voor een aantal sfeervolle vioolpartijen.

The Christmas Gift is verkrijgbaar op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties in Kampen. “Het is een ‘labor of love’, waar we met veel passie aan hebben gewerkt,” zegt Wim. “Maar boven alles hoop ik dat we met de liedjes op deze CD mensen mogen duidelijk maken wat een fantastisch kerstgeschenk God ons gegeven heeft toen hij 2017 jaar geleden de Here Jezus in deze wereld bracht om mensen van toen en nu te redden.”

Datum: 3 november 2017
Auteur: Redactie christelijknieuws.nl
Foto: Living Water Music
Website: http://www.wimpols.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: