MENU
Samenwerking tussen CGI en kinderwerkmethode Er op uit

Samenwerking tussen CGI en kinderwerkmethode Er op uit

01 nov

NIEUWEGEIN - Het Comitť Gemeentehulp IsraŽl (CGI) en kinderwerker Ronald Blonk (kinderwerkmethode Er op uit!) hebben op maandag 30 oktober 2017 een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Zowel CGI als Er op uit! zien het als hun taak om de kerk in Nederland bewust te maken dat Gods plan met het Joodse volk en het land IsraŽl niet klaar is. CGI richt zich hierbij op de volwassenen. Er op uit! richt zich op de kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Een samenwerking ligt dan voor de hand.

CGI ondersteunt Messiaanse gemeenten in IsraŽl met middelen en gebed. Inmiddels bestaan er vijftig gemeentebanden tussen gemeenten in Nederland en Messiaanse gemeenten in IsraŽl.

Blonk is ontwikkelaar van de methode ĎEr op uit!í die zich richt op een praktische en speelse toepassing van lessen uit de Bijbel. Een goed voorbeeld daarvan zijn de moestuinlessen. De kinderen gaan ieder jaar naast de lessen binnen aan de slag in hun eigen moestuin bij de kerk.

De samenwerking kan op de volgende manieren vruchten gaan opleveren. CGI wil de kinderwerkmethode onder de aandacht brengen bij zijn achterban, die herkent dat het belangrijk is om kinderen een goed zicht te geven op de rol van het Joodse volk. Er op uit! vindt het belangrijk dat kinderen zich naast onderwijs over het Joodse volk ook kunnen verbinden met Joodse Messiaanse gelovigen.

CGI heeft contacten met vele gemeenten en kan kindergroepen aan elkaar verbinden zodat Er op uit! gemeenten kunnen gaan sparen en bidden voor kindergroepen in IsraŽl. En wie weet wat daar verder uit voort kan komen.

Datum: 1 november 2017
Auteur: Ronald Blonk
Website: http://www.kinderwerkeropuit.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

19 oktober 2016 Nieuwe kinderwerkmethode leert geloof in praktijk te brengen

Meer nieuws:

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer