MENU
Hiphopformatie Damascus en Kinga Ban maken aangrijpende single

Hiphopformatie Damascus en Kinga Ban maken aangrijpende single

02 nov

Het Licht, de nieuwe single van hiphopformatie Damascus, is een bijzondere samenwerking met Sela-zangeres Kinga Bn. De heftige vraag die centraal staat in Het Licht: als alle zekerheden in het leven wegvallen, wat houd je dan nog over?

Het nummer staat op het album Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen, de derde plaat van Damascus die begin 2018 zal verschijnen. Damascus, bestaande uit rappers MaddoC, Martee, Frenzy en zangeres Eline Edens, werkte in 2014 al eens samen met Bn. Op de cd Zuivere Koffie zong ze het refrein in van Als Er Niemand Kijkt, een lied over schijnheiligheid in de christelijke wereld.
MaddoC: Voor Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen hebben we haar weer gemaild met de vraag of ze mee wilde werken aan een nummer. We ontvingen vervolgens een uitgebreide voice-memo van haar. Kinga omschreef een beeld dat ze doorkreeg van een vriend; een stad met hoge gebouwen, waarbij die gebouwen zekerheden als familie, werk en gezondheid voorstelden. Met veel geraas en stof, zag je de torens n voor n instorten. Dan wordt het stil en uiteindelijk komt de zon door de stofwolk heen. Wat blijft er dan over? Een bijzonder verhaal natuurlijk, zeker gezien haar eigen situatie. Vervolgens zijn we gaan schrijven en hebben we onze eigen levens gespiegeld aan dit scenario. Daarover gaan de persoonlijke teksten in het nummer, elk vanuit een andere invalshoek.'

Voor de video werd Kees-Jan Mulder ingeschakeld, theoloog en filmmaker, onder meer verantwoordelijk voor veelgeprezen korte film Gods Lam. De muziekproductie is gedaan door Jeremy Waters in coproductie met David Boogerd en David Kielman.

Datum: 2 november 2017
Auteur: Frans Petersen
Foto: TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.damascushiphop.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: