MENU
Cursus Kinder- en Tienerpastoraat nu ook van start in Groningen

Cursus Kinder- en Tienerpastoraat nu ook van start in Groningen

02 nov

De cursus Kinder- en Tienerpastoraat van stichting Chris en Voorkom! gaat vanaf 13 januari voor het eerst van start in Groningen. Met deze cursus wil de stichting kerken en gemeenten, vanuit een expliciet christelijke visie, praktisch ondersteunen bij de zorg voor haar kinderen en tieners.

In de loop van de jaren werd de cursus door honderden deelnemers gevolgd. Één daarvan was coach en docent Regina Flu, die in het afgelopen jaar deelnam: “Ik heb deze cursus gevolgd, omdat ik handvatten wilde hebben om het kinder- en tienerpastoraat binnen mijn eigen kerk op te zetten”, zegt Regina. “Voor mij is het ontzettend belangrijk dat we bewust zijn wat we kinderen meegeven. Als wij daar niet voor zijn toegerust, dan doet de wereld dat wel. Het is belangrijk dat we kinderen en jongeren zien, kennen, toerusten en dat we voor hen zorgen”.
De cursus is geschikt voor iedereen met een hart voor jongeren en is specifiek bestemd voor degenen die binnen een plaatselijke kerk/gemeente actief zijn in het pastoraat aan jongeren of in het jeugdwerk c.q. voor degenen die daarin werkzaam willen zijn. Ook is de cursus geschikt voor degenen die in hun eigen kerk/gemeente jeugdpastoraat willen opzetten.

Meer informatie over de cursus Kinder- en Tienerpastoraat is te vinden via de link onderaan dit item.

Datum: 2 november 2017
Auteur: Rob van Grondelle
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.chris.nl/ktp

Dit artikel delen:

Meer nieuws: