MENU
Nieuwe serie op Family7: Israel in focus

Nieuwe serie op Family7: Israel in focus

16 nov

Zelfmoordaanslagen, oorlogen en kolonisten die gaan wonen in betwist gebied. IsraŽl is bijna dagelijks in het nieuws met zogeheten nieuwsfeiten waar iedereen een mening over heeft. Maar IsraŽl is meer dan dat. Het is het land dat in de Bijbel een centrale rol speelt.

Het land dat al duizenden jaren in het middelpunt van de aandacht staat. Het land dat voortdurend in haar bestaan wordt bedreigd, maar waarvoor een hoopvolle toekomst beloofd is in de Bijbel. Sara van Oordt gaat samen met programmamaker Alexander Blom van Family7 en twee andere journalisten op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen. IsraŽl in Focus, een nieuwe serie van Family7.


Scherven
De IsraŽlische stad Sderot werd afgelopen jaren geteisterd door tienduizenden raketten, afgeschoten vanuit de vlakbij gelegen Gazastrook. Het wordt ook wel de bunkerhoofdstad van de wereld genoemd. Yechiel (foto) woont in Sderot. Op een uitkijkpunt aan de zuidkant van de stad wijst hij naar Gaza: ďVanuit die boomgaarden schieten Hamas-strijders hun raketten af. Ik herinner me nog ťťn Shabbat, dat er achter elkaar honderdtwintig raketten werden afgevuurd. Als het alarm gaat heb je vijftien seconden om een schuilplaats te vinden. Mijn jeugdleidster kwam om toen ze haar zusje beschermde tegen een inslaande raket. Dan komt het heel dichtbij.Ē Medische onderzoeken in deze stad hebben aangetoond dat bijna vijftig procent van de kinderen aan post-traumatisch stress syndroom lijden. Veel mensen zijn depressief en in de stad is een groot aantal miskramen. Yechiel overleefde zelf ook ternauwernood een raketinslag: ďAls ik vlak bij die plek kom, krijg ik hartkloppingen. Maar ik wil niet weg uit deze stad. Ik wil niet toegeven aan terreur.Ē

Aflevering 1, 22 november om 21:00 uur

Datum: 16 november 2017
Auteur: Sara van Oordt en Alexander Blom
Foto: Family7 - Henk Visscher
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: