MENU
Kay Wilson overleefde een aanval door een Palestijnse terrorist

Kay Wilson overleefde een aanval door een Palestijnse terrorist

28 nov

Zelfmoordaanslagen, oorlogen en kolonisten die gaan wonen in betwist gebied. IsraŽl is bijna dagelijks in het nieuws met zogeheten nieuwsfeiten waar iedereen een mening over heeft. Maar IsraŽl is meer dan dat. Het is het land dat in de Bijbel een centrale rol speelt. Family7 maakte hierover een indrukwekkende serie: Aflevering 2 is op 29 november om 21:00 uur.

Het land dat al duizenden jaren in het middelpunt van de aandacht staat. Het land dat voortdurend in haar bestaan wordt bedreigd, maar waarvoor een hoopvolle toekomst beloofd is in de Bijbel. Sara van Oordt gaat samen met programmamaker Alexander Blom van Family7 en twee andere journalisten op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen. IsraŽl in Focus, een nieuwe serie van Family7.

Is het mogelijk dat Jood en Arabier ooit vreedzaam naast elkaar wonen? Kay Wilson (foto) overleefde zeven jaar geleden ternauwernood een aanval door een Palestijnse terrorist. Dertien keer werd ze met een machete neergestoken door iemand die haar niet zag als mens, maar als ongedierte. ďIk was meer dood dan levend, toen ik uiteindelijk gevonden werd. Ik werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en het laatste wat ik me herinner was dat een Arabisch-IsraŽlische chirurg mij zou gaan opereren. Ik haat Arabieren niet; ik heb zů veel Arabische vrienden. Maar ik haat wel wat ze mij hebben aangedaan. En hun leiders. Zij hitsen de mensen op. Palestijnse kinderen worden getraind om mensen met een mes te lijf te gaan.Ē

Datum: 28 november 2017
Auteur: Sara van Oordt en Alexander Blom
Foto: Henk Visscher
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: