MENU
Shimshon: Intens verlangen naar een stad die ik nooit heb gezien

Shimshon: Intens verlangen naar een stad die ik nooit heb gezien

05 dec

Zelfmoordaanslagen, oorlogen en kolonisten die gaan wonen in betwist gebied. IsraŽl is bijna dagelijks in het nieuws met zogeheten nieuwsfeiten waar iedereen een mening over heeft. Maar IsraŽl is meer dan dat. Het is het land dat in de Bijbel een centrale rol speelt. Family7 maakte hierover een indrukwekkende serie: Aflevering 3 is op 6 december om 21:00 uur.

Het land dat al duizenden jaren in het middelpunt van de aandacht staat. Het land dat voortdurend in haar bestaan wordt bedreigd, maar waarvoor een hoopvolle toekomst beloofd is in de Bijbel. Sara van Oordt gaat samen met programmamaker Alexander Blom van Family7 en twee andere journalisten op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen. IsraŽl in Focus, een nieuwe serie van Family7.

Verloren stammen
In de zeventig jaar dat IsraŽl bestaat, zijn miljoenen Joden vanuit de hele wereld naar het land geŽmigreerd. Shimshon (foto) is ťťn van hen. Hij is opgegroeid in noordoost-India. Zijn voorouders hebben altijd het verlangen gekoesterd om terug te keren naar Jeruzalem. En vandaag is die eeuwenlange droom voor Shimshon werkelijkheid geworden. Maar hoe weet de staat IsraŽl zo zeker dat Shimshon ťcht Joods is? En hoe kan iemand zo intens verlangen naar een stad die hij nooit heeft gezien?

Family7: Aflevering 3, 6 december om 21:00 uur

Datum: 5 december 2017
Auteur: Sara van Oordt en Alexander Blom
Foto: Henk Visscher
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: