MENU
Als er een steen wordt gegooid in Jeruzalem is dat wereldnieuws

Als er een steen wordt gegooid in Jeruzalem is dat wereldnieuws

11 dec

Zelfmoordaanslagen, oorlogen en kolonisten die gaan wonen in betwist gebied. IsraŽl is bijna dagelijks in het nieuws met zogeheten nieuwsfeiten waar iedereen een mening over heeft. Maar IsraŽl is meer dan dat. Het is het land dat in de Bijbel een centrale rol speelt. Family7 maakte hierover een indrukwekkende serie: Aflevering 4 is op 13 december om 21:00 uur

Het land dat al duizenden jaren in het middelpunt van de aandacht staat. Het land dat voortdurend in haar bestaan wordt bedreigd, maar waarvoor een hoopvolle toekomst beloofd is in de Bijbel. Sara van Oordt gaat samen met programmamaker Alexander Blom van Family7 en twee andere journalisten op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen. IsraŽl in Focus, een nieuwe serie van Family7.

Bijbels land
IsraŽl is het land dat in de Bijbel door God werd beloofd aan het Joodse volk. De realiteit van vandaag is dat Joodse en Arabische bewoners van IsraŽl soms lijnrecht tegenover elkaar staan. De gemoederen lopen hoog op en de hele wereld kijkt mee. De burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat (foto), beschrijft hoe nieuwsfeiten door de wereldmedia worden opgeblazen. ďAls er een steen wordt gegooid in een willekeurig dorp, dan is dat geen nieuws. Maar als er een steen wordt gegooid in Jeruzalem, dan is dat ineens wereldnieuws,Ē aldus burgemeester Barkat, ďalle ogen zijn gericht op IsraŽl en JeruzalemĒ.
Aflevering 4, 13 december om 21:00 uur

Haatonderwijs
Itamar Marcus zet zich in om Palestijns haatonderwijs aan de kaak te stellen en houdt hiervoor met een team van mensen de Palestijnse (sociale) media, schoolboekjes en toespraken van hun leiders in de gaten.
Aflevering 5, 20 december om 21:00

Kolonisten
Gideon Samuel en zijn familie gaan terug naar Amona, de Joodse nederzetting in Samaria die onlangs werd ontruimd. De bewoners komen elke shabbat bij elkaar op deze desolate plek, waar ooit hun synagoge stond. Hasanain woont iets verderop. Als Palestijn is hij helemaal niet blij met wat hij ziet als een bezetting.
Aflevering 6, 27 december om 21:00

Datum: 11 december 2017
Auteur: Sara van Oordt en Alexander Blom
Foto: Henk Visscher
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: