MENU
Elbert Smelt: op tour met Elly en Rikkert was echt goed voor me

Elbert Smelt: op tour met Elly en Rikkert was echt goed voor me

16 nov

Groot Nieuws Radio: Elbert Smelt, de leadzanger van Trinity, was dinsdagochtend de verrassingsgast in Bij Jorieke. Begin dit jaar nam hij een sabbatical omdat hij tegen overspannenheid aan zat, vertelde hij op Groot Nieuws Radio. "Ik merkte dat ik niet meer echt vrolijk werd van dingen die ik eigenlijk heel leuk vond", aldus Elbert.

"We hadden een optreden in Zwitserland. Ik was aan het zeuren dat er geen plan achter zat. Of bij opnames van Topdoks, dat ik de hele dag moest wachten bij draaidagen."

Met zijn gezin vertrok hij drie maanden naar IndonesiŽ. "Linda, mijn vrouw, is daar opgegroeid als dochter van zendelingen. Ik zette mijn verstand lekker op nul en hielp mee met projecten. En ik heb veel inspiratie opgedaan voor nieuwe liedjes voor het album dat in januari uitkomt", vertelt Elbert.

Terug in Nederland ging Elbert met Trinity op tour met Elly & Rikkert. "Dat was echt goed voor me. Ik kon terug naar mijn kinderlijk geloof. Dat was nodig, omdat ik ook in mijn geloof alles even niet op een rij had. Met overgave heb ik gezongen 'we hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar, en toch zijn we broertjes en zusjes'."

In die periode heeft Elbert geleerd dat geloven een weg is. "Ik ging vroeger naar scholierenweekenden van de HGJB. Daar heb ik voor mezelf geloof helemaal in een schemaatje geduwd waarmee ik de wereld in kon. Het is prima als je dingen loslaat en toch helemaal ontdekt dat God je vasthoudt. Ik heb ontdekt dat God een mysterie is. Als mijn vooropgestelde denkbeelden heb ik overboord gegooid. Ik snap U niet, en U mij wel. Dat hou ik eigenwijs vol."

Het hele gesprek met Elbert Smelt kun je terugluisteren op de site van Groot Nieuws Radio

Datum: 16 november 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: