MENU
Stefan Paas: Het christendom is inmiddels net zo bekend als cricket

Stefan Paas: Het christendom is inmiddels net zo bekend als cricket

10 dec

Jan van den Bosch gaat in gesprek met prof. dr. Stefan Paas over de toekomst van de kerk en waarom hij geloof vergelijkt met cricket. Paas: "Cricket is die rare sport die beoefend wordt in Engeland en India met ondoorgrondelijke regels. Zo kijken mensen soms ook aan tegen het christelijk geloof aan, als een vreemde hobby van mensen die er zelf heel blij van worden. Die hobby gun je de ander natuurlijk wel als ze maar niet proberen het iedereen op te leggen."
Paas is altijd op zoek naar de ideeën en gedachten van mensen. Dat boeit hem mateloos. Hij groeide op in een christelijk gezin waarbij hij dagelijks de Bijbel las. Als driftig jongetje kon hij vloeken. Als hij vanuit wetenschappelijke interesse theologie gaat studeren ontmoet hij studenten waarbij hij al vrij snel concludeert: ''Zij hebben iets wat ik in ieder geval niet heb''. Op een avond maakt een tekst uit de Bijbel diepe indruk op hem. In eerste instantie probeert hij het kapot te analyseren maar dat lukte niet. Paas: "Het was God die me aanraakte, het doorstroomde mij en ik werd er ontzettend blij van. Urenlang heb ik door het huis lopen zingen ‘Jesus love is so wonderful'.

Bekijk het gesprek met Stefan Paas in 'Thuis'. Maandag 11 december om 21:00 uur bij Family7.

13-delige televisieserie ‘Thuis'
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Nicole Buch, Ferry en Joshua Kotadiny, Laurens van Rooyen, Jennifer Guetta-Peersmann, Ben Tiggelaar, Lineke Blijdorp, Johan Toet, Paul Donders, Leo Fijen, Carla Dik-Faber, Stefan Paas, Sonja Silva, Tass Saada

‘Thuis'
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7
Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:
Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 78; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en ons uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Datum: 10 december 2017
Auteur: Alfred van der Heide
Foto: Emiel de Porto
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: