MENU
Kaarsjesavond in Gouda: Glorie aan God

Kaarsjesavond in Gouda: Glorie aan God

09 dec

De stad Gouda kent al ruim zestig jaar een evenement dat ‘Gouda bij kaarslicht’ wordt genoemd. Ook dit jaar zal er op vrijdag 15 december, de hele dag door, weer een groot aantal activiteiten plaatsvinden, zowel op straat als op binnen-locaties. Uit het hele land komen er die dag mensen naar deze stad, om de feestelijkheden bij te wonen en/of er aan deel te nemen.

’s Avonds wordt een groot deel van de (binnen)stad verlicht met kaarsen.

Vorig jaar heeft pianist en componist/tekstdichter Charles Groot in de St. Janskerk voor het eerst een samenzangprogramma gepresenteerd en begeleid. Het werd bij de organisatie zo goed ontvangen, dat hij dit jaar opnieuw is gevraagd. Met als thema Glorie aan God in Gouda worden er vijftig minuten Nederlandstalige liederen gezongen in de langste kerk (110 meter) van ons land, een kerkgebouw met een prachtige akoestiek.
Op het programma staan elf liederen, waaronder ‘Donker de nacht’ (O holy night), ‘Genade die ik niet verdien’ (Amazing grace) en ‘Jubel het uit’ (Joy to the world). De samenzang die om half vier begint, wordt besloten met het zingen van het ‘Ere zij God’.

Datum: 9 december 2017
Auteur: Charles Groot
Foto: Charles Groot

Dit artikel delen:

Meer nieuws: