MENU
Eenzame Kerst: Wie kent mij nog

Eenzame Kerst: Wie kent mij nog

13 dec

Op kerstavond blikt de EO, samen met vier eenzamen uit de serie ‘Wie kent mij nog?’ terug op de afgelopen maanden. Ietje (79), Harold (46), Peter (37) en Walter (84) vertellen aan het kerstdiner hoe het nu met hen gaat. Is het leven van deze eenzame mensen veranderd na hun oproep in de serie? Hebben ze inmiddels vrienden gemaakt? En: hoe vieren zij kerst dit jaar?

Tijdens de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’ afgelopen september deelden Ietje, Harold, Peter en Walter hun levensverhaal en stelden zij zichzelf de vraag: “Wie kent mij nog?”. Hun eenzaamheid was tastbaar en op deze oproep kwamen veel reacties binnen. Bekenden van vroeger, maar ook onbekenden; iedereen was geraakt door hun verhaal en wilde iets voor hen betekenen. In deze kerstspecial blikken we terug op deze periode en krijgt de kijker een blik in hun levens van nu.

Ontmoetingen
In de special zien we bijzondere ontmoetingen van deelnemers met oude bekenden en nieuwe contacten na de uitzending. Zo maakt Ietje kennis met een vrijwilliger van het Joods Historisch Museum, die haar familiegeschiedenis uitzoekt. Harold ontmoet andere eenzame Eindhovenaren tijdens een midweek weg met het Rode Kruis. Na 20 jaar ziet Walter oude vrienden terug, die hem nog herkenden van vakanties in Turkije. Samen halen ze oude herinneringen op. Peter ontmoet Jeffrey, die zich in Alkmaar inzet tegen eenzaamheid in buurt. Toen hij de uitzending van Peter zag, voegde hij de daad bij het woord en reageerde.

24 december om 22.15 uur, NPO 2

Datum: 13 december 2017
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: