MENU
Mensjesrechten komt met nieuwe serie

Mensjesrechten komt met nieuwe serie

04 jan

Mensjesrechten portretteert kinderen en tieners van over de hele wereld, die dromen over een ander leven. Over een mooie toekomst waarin ze kunnen worden wat ze willen. In de nieuwe 9-delige serie van Mensjesrechten zien we kinderen die al jong veel verantwoordelijkheid hebben, bijvoorbeeld voor hun broertjes en zusjes. Dat weerhoudt ze er echter niet van om hun dromen na te streven.

In een dorp onder de rook van Rotterdam zien we 5 jongens die, ondanks hun etnische en culturele verschillen, samen een buurtfeest weten te organiseren. Verder is er een aflevering over een Mongools circusmeisje, een vrolijk blind jongetje in India, een Nederlands rap-talent en een vluchtelingjongetje dat op zomerkamp in Europa mag. In de laatste aflevering worstelt een meisje met de echtscheiding van haar ouders.

De eerste aflevering in de serie maakte Mensjesrechten in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind. “Als je bij me weg gaat”, een film van 17 minuten over een meisje dat in een opvanghuis woont, is op 29 januari al te zien via schooltv.nl. De film is het startsein van de nationale Week van het Vergeten Kind. Kinderen op basis- en middelbare scholen besteden deze week aandacht aan kwetsbare kinderen in Nederland.

9 films van een kwartier, vanaf 25 februari om 19.25 uur op Zapp NPO 3.

Datum: 4 januari 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: