MENU
De 4e Musketier zet al 10 jaar mannen in beweging

De 4e Musketier zet al 10 jaar mannen in beweging

11 jan

De Nederlandse tak van De 4e Musketier (4M) viert op 20 januari tijdens het 4M Event op vliegveld Twenthe met meer dan 1.000 bezoekers haar 10-jarig jubileum. In 2008 startte de beweging onder leiding van Henk Stoorvogel in Nederland en groeide snel uit tot een internationale mannenbeweging in 11 landen.

De 4e Musketier staat bekend om grensverleggende outdoor activiteiten waarbij de fysieke reis vergezeld gaat van een geestelijke reis. Hoogtepunt van de weekenden die worden georganiseerd is de verbinding met andere mannen en de verbinding met God.

De mannenbeweging de 4e Musketier is een idee van.... een vrouw. Het was Ruth Stoorvogel die op een septemberavond in 2007 tegen haar man zei: ‘Henk, waarom ga je niet iets met mannen doen? Een mannenbeweging, anders dan alle andere mannenbewegingen. Ik geloof namelijk dat mannen hier behoefte aan hebben.’ Henk reageerde: ‘Je hebt gelijk, dat ga ik doen. En dan noemen we het de 4e Musketier, naar D’Artagnan, de hoofdpersoon van de drie Musketiers en dan gaan we een nieuw concept uitwerken, waarbij we een ultieme mix tussen fysieke inspanning en geestelijke inhoud creëren.’ Hij nodigde zijn drie beste vrienden, Pieter Cnossen, Theo van den Heuvel en Jan Stoorvogel uit voor een diner in huize Stoorvogel en de 4e Musketier was geboren.

Nadat in 2008 het eerste Karakterweekend voor 80 mannen werd georganiseerd, ontwikkelde de 4e Musketier zich snel. Naast weekenden voor volwassen mannen met honderden deelnemers per jaar ontwikkelde 4M weekenden voor vaders met tieners, leiderschapsweekenden en de Muskathlon: een ultieme uitdaging op een bijzondere plek, waardoor de allerarmsten een significante steun in de rug krijgen. Inmiddels is het Muskathlon concept één van de koplopers in de Peer-to-Peer fondswerf ranglijst van Nederland. Met name in 2015 en 2016 groeide de 4M beweging internationaal erg snel. In 2018 staat het eerste weekend voor dames gepland onder het label Arise.

Het startschot voor elk jaar is voor 4M het 4M Event. Op de 3e zaterdag in januari komen duizenden mannen bij elkaar om het jaar geïnspireerd te beginnen. De dag staat bol van de inspiratie, muziek, ontmoeting en beleving en is exclusief bedoeld voor de mannen van Nederland. Het 4M Event van 2018 is op 20 januari op de Luchthaven Twenthe. Henk Stoorvogel: "Heb jij ook wel eens de gedachte: "later als ik groot ben..."? Later als ik groot ben wil ik een betere vader zijn. Later als ik groot ben wil ik beter houden van mijn vrouw. Later als ik groot ben wil ik nog een keer een avontuur aan gaan. Later als ik groot ben wil ik echt iets betekenen voor mensen in nood. Weet je: het is later en je bent groot. Het is tijd voor jouw TAKE OFF. Soms heb je aan één dag voldoende. Eén grote dag boordevol inspiratie, uitdaging en mannen om je heen. Zorg dat je er bij bent!"

Op 20 januari organiseert 4M op de voormalige Luchtbasis Twenthe haar jaarlijkse Event. Meer informatie en kaarten: www.4m.nl/event

Datum: 11 januari 2018
Auteur: 4e Musketier
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.4m.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

30 december 2018 Henk Stoorvogel: Consequent tijd nemen voor je relatie met God

Meer nieuws: