MENU
Opheldering over versnelde bijdrage aan Palestijnse UNRWA

Opheldering over versnelde bijdrage aan Palestijnse UNRWA

22 jan

De ChristenUnie wil zo snel mogelijk opheldering over de versnele bijdrage van Nederland aan de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). Afgelopen donderdag maakte minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking (D66) bekend dat er 13 miljoen euro beschikbaar komt voor de UNRWA. De minister reageert met deze actie op het nieuws van de Amerikaanse regering die dit jaar 65 miljoen dollar minder uitgeven aan de UNRWA.

ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind is verbaasd over deze versnelde bijdrage: "De Amerikaanse regering neemt dit besluit niet voor niets. De UNRWA is meerdere malen negatief in het nieuws gekomen. Onder meer toen in gebouwen van UNRWA Palestijnse wapens bleken te zijn opgeslagen. Trump wil hier dus een signaal mee afgeven. Ik vind het raar dat wij dan direct proberen dat te neutraliseren door in dit gat te springen."

Schriftelijke vragen van de leden Voordewind (CU), Becker (VVD) en Kuik (CDA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het naar voren halen van de Nederlandse bijdrage aan UNRWA

Datum: 22 januari 2018
Auteur: ChristenUnie
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: