MENU
Lydia Zimmer stopt voorlopig met het geven van concerten

Lydia Zimmer stopt voorlopig met het geven van concerten

24 jan

Lydia Zimmer stopt voorlopig met het maken van muziek en het geven van concerten. Dat vertelde ze dinsdagochtend in Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio, waar ze de verrassingsgast was. Na een periode van burn-out, wil ze na de zomer starten met een blanco pagina. "Ik merk langzaam dat het zingen te veel voor me is. Ik wil heel graag verder met wat ik heb geleerd door de burn-out", vertelt Lydia.

In de periode van herstel kwam de vraag bij haar op of dit is wat ze nog steeds wil blijven doen. Of zijn er andere dingen blijven liggen waar geen ruimte was, omdat de agenda vol zit met concerten? "Voor mezelf heb ik nu de keus gemaat om echt even helemaal te stoppen. Vorige week heb ik het daar met Marcel over gehad. De processen gaan door in mijn hoofd en het combineren is te druk. Tot de zomer doe ik alle leuke dingen die we nog hebben staan. Daarna wil ik de tijd nemen om te gaan ontdekken wie ik ben en wat ik zelf wil", aldus Lydia op Groot Nieuws Radio. Marcel Zimmer gaat wel door met muziek maken.

Het stoppen met het maken van muziek vind Lydia Zimmer erg spannend. "De ene keer denk ik: wat goed! De andere keer: oh, wat ga ik doen? Vanaf het moment dat ik het besprak met Marcel, zeiden we: dit gaan we doen. Vanaf dat moment krijg ik veel dingen van God. Iemand zei: Ik denk dat God deuren gaat dichtdoen en andere deuren gaat openen."

"Ik laat alles los, ook het zingen. Misschien voor altijd, misschien ook niet. Ik zou het heel fijn vinden als de blanco pagina weer gevuld wordt. Misschien komt de muziek terug, maar dan weet ik ook dat het goed is en dat het mijn eigen keuze is. Met mijn hoofd moet ik hier de tijd voor nemen. Ik moet in het diepe springen, omdat het er anders niet van gaat komen. Ik ben heel benieuwd wat eruit gaat komen."

Het hele gesprek met Lydia Zimmer in Bij Jorieke kun je terugluisteren via de link onderaan dit item

Datum: 24 januari 2018
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: