MENU
Startschot van de nationale Week van het Vergeten Kind

Startschot van de nationale Week van het Vergeten Kind

30 jan

“Als je bij me weg gaat”, een nieuwe film van Mensjesrechten, verscheen vandaag op schooltv.nl. De film is op 25 februari om 19:25u te zien op Zapp NPO 3, als eerste in een 9-delige serie van korte films.

De première van Mensjesrechten op schooltv.nl vormt het startschot van de nationale Week van het Vergeten Kind (29 jan – 4 feb). Een themaweek waarin er o.a. met een filmfestival en op scholen aandacht wordt gevraagd voor kwetsbare kinderen in Nederland.

In “Als je bij me weg gaat” volgen we Jamilla (14): een meisje dat al jaren in een opvanghuis woont. Ondanks de problemen van vroeger mist ze haar ouders: “Je kunt het vergelijken met het gevoel dat als je valt, en je knie bloedt, niemand je komt helpen.” Door haar verleden vindt Jamilla het lastig om zichzelf te laten zien en bouwt ze liever een muurtje om zich heen. Maar die tactiek blijkt toch niet te werken. Dus zit er voor Jamilla niets anders op, ze moet dat muurtje afbreken. Maar de grote vraag is: durft ze dat?

De nieuwe reeks van Mensjesrechten bestaat uit 9 korte films van ongeveer 15 minuten. Op mensjesrechten.nl kan je de trailers van de verschillende films bekijken.

Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie die kinderrechten een gezicht geeft, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. In Mensjesrechten laten ze zien hoe zij omgaan met de kleine en grote uitdagingen die ze tegenkomen. De verhalen zijn authentiek en herkenbaar, want hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

Mensjesrechten, vanaf 25 februari om 19.25 uur op Zapp NPO 3.

Datum: 30 januari 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.mensjesrechten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: