MENU
Gabriel initieert serie overdenkingen voor de vastentijd

Gabriel initieert serie overdenkingen voor de vastentijd

01 feb

Het Amersfoortse financieel adviesbureau GabriŽl doet klanten een handreiking voor de jaarlijkse vastenperiode. Zij hebben in samenwerking met Stichting Encour een 40-dagen kalender ontwikkeld rond themaís als bezit en rentmeesterschap.

Iedere dag kunnen klanten, maar ook overige geÔnteresseerden, een gratis email ontvangen met een bijbeltekst, overdenking en een persoonlijke uitdaging. De emails lopen parallel aan de jaarlijkse vastentijd, van 14 februari tot en met 31 maart 2018. Op de website van GabriŽl, www.gabrielfb.nl, kunnen mensen zich geheel vrijblijvend inschrijven voor de dagelijkse gratis emails.

Natasja Naron, directeur van GabriŽl, licht het project toe: ďWij willen de vastenperiode dit jaar mede gebruiken om ons te bezinnen over hoe wij omgaan met ons materiŽle bezit. Dit kunnen deelnemers concretiseren door bijvoorbeeld minder uit te geven. Aan de hand van toepasselijke bijbelgedeelten, praktijkvoorbeelden en opdrachten worden de deelnemers uitgedaagd om bewuster om te gaan met hetgeen hen door de Schepper is toevertrouwd.Ē

De jaarlijkse vastenperiode biedt een goede gelegenheid om na te denken over hoe we omgaan met onszelf, onze medemensen, het milieu en de hele wereld of met God. Wij willen dit jaar de vastenperiode gebruiken om ons te bezinnen over hoe wij omgaan met ons materiŽle bezit. Daarom hebben wij in samenwerking met Stichting Encour een serie emails ontwikkeld voor de 40-dagentijd met overdenkingen.

De 40-dagenperiode wordt van oorsprong gekenmerkt door je te onthouden van bijvoorbeeld eten en drinken. Tegenwoordig wordt er ook vaak gekozen voor het vasten ten aanzien van het gebruik van sociale media. De emails die voor de 40-dagentijd zijn ontwikkeld, bestaan uit toepasselijke bijbelteksten, praktijkvoorbeelden en praktische opdrachten waarin je als deelnemer wordt uitgedaagd om de bijbelse lessen ook in de praktijk te brengen.

In de emails komen de volgende themaís voorbij: bezit, rentmeesterschap, schuld, voorziening, overvloed, spaarzaamheid en vrijgevigheid.

Het 40 dagen project: Ďgroeien in financiele rustí is een gezamenlijk initiatief van GabriŽl en Stichting Encour. Gabriel wil zijn klanten graag helpen te leren leven vanuit Ďgenoegí. Stichting Encour wil mensen helpen om bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken en toe te passen en door te geven aan anderen vanuit Ďgenoegí. Wij hopen dat dit project je helpt om in je eigen situatie handvatten te krijgen om Ďleven vanuit genoegí in jouw eigen leven toe te passen.

Zowel klanten van GabriŽl, maar ook andere geÔnteresseerden, kunnen deze emails gratis en geheel vrijblijvend ontvangen. Doe je ook mee? Geef je dan op via onderstaande link.

Datum: 1 februari 2018
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: https://gabrielfb.nl/40-dagen-groeien-in-financiele-rust

Dit artikel delen:

Meer nieuws: