Stichting Gave organiseert Trainingsdag

Stichting Gave organiseert op zaterdag 17 maart in Utrecht de Trainingsdag ‘Bouw mee aan een thuis’. Voor iedere christen die vluchtelingen een thuis wil bieden is er een aansprekend programma, met (nieuwe) inspiratie en praktische ideeën.

De Trainingsdag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen, of interesse heeft om hiermee te starten. De dag biedt inspiratie, toerusting en ontmoeting. Het programma is geschikt voor christelijke vrijwilligers die contact hebben met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum of vluchtelingen met een eigen woning.

Onder het thema ‘Bouw mee aan een thuis’ vinden verschillende programmaonderdelen hun plek. Simon van Dijk houdt een inspirerende toespraak. Simon is medewerker van Gave en heeft veel ervaring met het bieden van een (geestelijk) thuis aan Somalische vluchtelingen.

Verder zijn er drie seminar-rondes, met keuze uit o.a. ‘Bouw aan taalkennis’, Bied een geestelijk thuis voor moslims’ en ‘Ontdek de cultuur van de ander’. In de pauze is er een informatiemarkt en zijn er mogelijkheden voor ontmoeting met andere bezoekers. Gave zorgt voor een lunch.

De laatste jaren zijn er veel vluchtelingen ons land binnengekomen. Veel van deze vluchtelingen wonen nu in dorpen en steden in heel Nederland. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen, hen een thuis te bieden. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen en Gods liefde te delen.

Locatie: De Passie, Zwarte Woud 211, 3524 SG Utrecht

Tijd: 9.30 uur inloop, 10.00 uur opening, 16.00 uur afsluiting

Kostenbijdrage: 15 euro, Gave zorgt voor de lunch

Stichting Gave
Stichting Gave
05-02-2018
Samenleving
https://www.gave.nl/trainingsdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies