Mercy Ships ontvangt opnieuw gift voor VVF-operaties

Jaarlijks ontvangt Mercy Ships van Stichting Newbornlife Nederland een bedrag van twintig- tot dertigduizend euro om VVF-operaties te bekostigen voor vrouwen met een fistel. Inmiddels bestaat de stichting tien jaar. In het afgelopen jaar was er zelfs 35.000 euro bij elkaar gespaard.

Janneke Venema, een van de oprichters, vertelt: ‘Het tienjarig jubileum van Newbornlife is voor ons geen reden voor een feestje. Wel zijn we dankbaar dat we in de afgelopen jaren zoveel vrouwen hebben mogen helpen. Elke vrouw telt, elke vrouw is uniek! Helaas daalt het aantal vrouwen dat een beschadigde blaas oploopt tijdens de bevalling wereldwijd nog niet. Naar schatting meer dan twee miljoen moeders mogen hun eigen kinderen niet opvoeden, krijgen geen werk, zijn niet welkom in de bus of in de kerk. En dat alleen omdat ze urine verliezen en stinken. Ze leiden een eenzaam en uitzichtloos bestaan.’

Eigen initiatief

Al voordat Mercy Ships startte met VVF-operaties (nu zo’n vijftien jaar geleden aan boord van de Anastasis) zamelde Janneke op eigen initiatief geld in voor fistelpatiënten in Afrika. ‘Ik las iets over deze vrouwen en het liet me niet meer los. Deze vrouwen werden door God om mijn weg geplaatst en daar moest ik iets mee doen.’

Allerlei acties

Tien jaar geleden richtte ze samen met enkele andere vrouwen Stichting Newbornlife Nederland op. Deze stichting haalt nu jaarlijks duizenden euro’s op en doneert dit geld aan Mercy Ships, geoormerkt voor VVF-operaties. De door Mercy Ships georganiseerde verdubbelingsactie in december helpt om het bedrag groter te maken. Het geld wordt bijeengebracht door middel van collecten in diverse kerken, door particuliere giften en donaties van bedrijven. Ook staat Newbornlife met verkoopkraampjes op vrouwendagen en markten en organiseren ze spaarpotjesacties en sponsoracties. Regelmatig verzorgden ze presentaties voor verenigingen, scholen en bedrijven.

Oproep

Newbornlife wil graag doorgaan en zich blijven inzetten voor vrouwen met VVF, maar dit is niet vanzelfsprekend. Janneke doet daarom een oproep: ‘Het bestuur wordt er niet jonger op (drie van de vijf zijn de zeventig gepasseerd). Zijn er daarom mensen, die net als wij, de VVF-vrouwen in hun hart gesloten hebben en die ze graag vanuit Nederland willen helpen? Bijvoorbeeld als je in het verleden aan boord gewerkt hebt met deze vrouwen. En als je zelfstandig in je eigen netwerk of gemeenschap, dorp of stad op je eigen wijze geld wilt genereren door acties en/of presentaties, laat het ons weten.’ Kijk op www.newbornlife.nl.

Mercy Ships
Mercy Ships
19-02-2018
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies