MENU
640000 servetten voor Mercy Ships

640000 servetten voor Mercy Ships

22 feb

Het is niet meteen het eerste waar je aan denkt bij een ziekenhuisschip, maar ze zijn wel hard nodig: servetten. Voor de 450 vrijwilligers aan boord van de Africa Mercy heeft Hygiënepapier.nl maar liefst 640.000 papieren servetten geschonken. Zo kunnen onze vrijwilligers elke dag met een ‘opgeruimd’ gezicht de eetzaal verlaten.

De Africa Mercy is net een klein dorp. Naast alle ziekenhuisfaciliteiten en vijf operatiekamers heeft Mercy Ships aan boord een postkantoor, shop, snackbar, Starbucks café en internetcafé. In the dining room wordt gezamenlijk gegeten. Servetten zijn dan geen overbodige luxe. Ze passen in speciale houders, zodat ze per stuk van de hand kunnen gaan om verspilling tegen te gaan.

Hygiënepapier.nl, de online leverancier van producten voor toilethygiëne, heeft een jaarvoorraad papieren servetten geschonken: 640.000 exemplaren. Een royaal gebaar.

Directeur Stephan van den Bos: ‘Als particulier steun ik Mercy Ships al jaren. Een prachtige organisatie die zich inzet voor de allerarmsten in Afrika met gratis medische hulp. De afgelopen twee jaar is het heel goed gegaan met Hygiënepapier.nl. We zijn de één na grootste onlinespeler op deze markt. We willen graag van onze welvaart delen door ons steentje bij te dragen aan de hulpverlening op de Africa Mercy.’ Michael Woensdregt, manager van Hygiënepapier.nl, sluit zich hierbij aan. ‘Het is fijn om met een relatief simpel product, zoals servetten, het leven van vrijwilligers aan boord iets makkelijker te maken. Zij verrichten immers fantastisch, maar intensief werk.’

Mercy Ships helpt in Afrika waar miljoenen mensen geen toegang hebben tot medische zorg. Of het is voor hen niet te betalen. Elk jaar sterven duizenden mensen omdat ze geen medische hulp krijgen. Op de Africa Mercy verhelpen chirurgen de meest voorkomende ziekten en kwalen. Je kunt daarbij denken aan een gespleten lip, tumor, staar, fistel, misvormde benen of brandwonden.

Een operatie geeft patiënten een nieuw gezicht, kinderen de kans om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen en… mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens!

Ook geeft Mercy Ships trainingen aan lokaal medisch personeel. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van kok tot tandartsassistente. Meer weten? Of geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te gaan? Ga naar www.mercyships.nl.

Datum: 22 februari 2018
Auteur: Monique Boom
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: