MENU
Urker veiling: Opbrengst Kistje Meischol voor Mercy Ships

Urker veiling: Opbrengst Kistje Meischol voor Mercy Ships

24 feb

Op 7 mei 2018 is de veiling ‘Kistje Meischol 2018’ op Urk. Stichting Visserijdagen Urk heeft besloten om de opbrengst ten goede te laten komen aan Mercy Ships. Hoe meer bieders en hoe hoger de inzet, des te meer gratis operaties voor de allerarmsten in Afrika. Met een mooie opbrengst kunnen minstens 200 kinderen weer zien en 20 kinderen weer lopen!

De veiling van het kistje Meischol is een jaarlijkse activiteit van de Stichting Visserijdagen Urk om het product schol te promoten. De schol is in deze periode op z’n best. Het betreft een Amerikaanse veiling: het kistje komt niet bij de hoogste bieder, maar bij de laatste bieder. Elke inbreng is waardevol, maar hoe meer er geboden wordt, des te meer operaties zijn er op het ziekenhuisschip Africa Mercy mogelijk.

Mercy Ships wil met de opbrengst van de veiling kinderen weer op eigen benen zetten én kinderen weer laten zien. Een oogoperatie op de Africa Mercy kost gemiddeld 250 euro en een orthopedische operatie gemiddeld 2500 euro. Mercy Ships hoopt dan ook dat de veiling een groot succes wordt. Met het project ‘Oog voor elkaar’ kunnen we samen ervoor zorgen dat 200 kinderen met staar weer kunnen zien. Met het project ‘Op eigen benen’ hopen we dat 20 kinderen met misvormde benen weer kunnen lopen. Voorzitter Klaas Jelle Koffeman van de Stichting Visserijdagen Urk: ‘Ik hoop dat we met een geweldige opbrengst honderden kinderen weer een mooie toekomst kunnen geven.’

In Afrika komen klompvoeten vijf keer vaker voor dan in Europa. Door bijvoorbeeld een stoornis in de bloedvoorziening naar de groeischijf, kunnen benen niet in een normale stand ontwikkelen: ze misvormen. Een andere oorzaak kan een verwonding of infectie zijn. Verder leven in Afrika bijna zes miljoen mensen met blindheid. Tachtig procent is te voorkomen of te verhelpen met een simpele ingreep. Door gratis operaties aan te bieden op de Africa Mercy kunnen kinderen weer op eigen benen staan en (weer) het licht in de ogen zien. De impact is enorm. Hun levens zullen totaal veranderen. Ze kunnen weer naar school, weer spelen, groeien en tot bloei komen. Deze kinderen hebben daardoor weer een nieuwe toekomst voor zich! Lees voor meer informatie over onze projecten op www.mercyships.nl.

De veiling vindt plaats op maandag 7 mei vanaf 11.00 uur in de veilinghal van de Visveiling Urk, Westwal 2 op Urk. De veiling staat onder leiding van een professionele veilingmeester. Niet alleen visgroothandelaren, maar ook andere ondernemers kunnen deelnemen aan de veiling.

Datum: 24 februari 2018
Auteur: Monique Boom
Foto: Urker veiling
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: